≫ 

Uroš Janković osuđen na dve godine zatvora jer je golmanu Stojkoviću prodavao tuđe placeve: "Ogrešio sam se"

Iako je tokom istrage Vladimir Stojković optužio Jankovića da ga je prevario, tokom trajanja postupka promenio je iskaz uz obrazloženje da se u "međuvremenu desilo dosta toga"

  • 3
vladimir stojković Foto: MN Press

Uroš Janković (40), bivši potpredsednik beogradske opštine Čukarica, osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na dve godine zatvora i novčanu kaznu od dva miliona, jer je zajedno sa dvojicom saučesnika prevario golmana Vladimira Stojkovića, kome je prodavao tuđe placeve u Makiškom polju.

Iako je tokom istrage Stojković optužio Jankovića da ga je prevario, tokom trajanja postupka promenio je iskaz uz obrazloženje da se u "međuvremenu desilo dosta toga".

- Tri godine sam razmišljao i shvatio da sam se ogrešio o Uroša Jankovića. Ja sam tada njega video kao glavnog krivca, bio sam uvređen i povređen, bio je čovek kome sam verovao i zato sam u nekim stvarima malo prenaglio. U tom trenutku to je bio moj lični utisak, ali želim da spavam s mirnom savešću - rekao je golman pred sudskim većem, koje mu nije poverovalo, prenosi Kurir.

Istom presudom, Specijalni sud je naložio da se Jankoviću oduzme protivpravna imovinska korist od 4,5 miliona dinara.

Jankovićevi saučesnici, Vladimir Đurković, koji se predstavljao kao advokat i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović, ranije su sklopili sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom i osuđeni su na kazne od 19 meseci zatvora, odnosno godinu dana kućnog zatvora.

Jankovićev branilac najavio žalbu

Advokat Dragan Palibrk, Jankovićev branilac najavio je da će uložiti žalbu Apelacionom sudu.

- Od ovog veća nisam ništa drugo očekivao s obzirom da na ponovljenom suđenju nisu izveli ni jedan novi dokaz, iako je odbrana imala nebrojeno predloga. Sud ih je sve odbio. Obzirom na to da su već jednom doneli odluku i izneli svoj stav, nisam ni mogao da očekujem gram objektivnosti od ovog sudskog veća. Ne znam šta će u obrazloženju svoje presude da navedu, ali sam siguran, šta god da navedu, neće imati potporu u izvedenim dokazima. Tvrdim da Uroš Janković nije prevario Vladimira Stojkovića. Uostalom, u svom iskazu pred sudom, to je decidirano rekao i sam Stojković - kaže za Kurir advokat Palibrk.

Video: Aco Pejović na hitnoj konferenciji za novinare: U moje ime je učinjena velika prevara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    29. septembar 2021 | 16:52

    Sta ocekivati od mustafe drugo..

  • Masno Srbin

    29. septembar 2021 | 16:41

    Oprostite mu njegovu ruznu proslost.

  • 123

    30. septembar 2021 | 07:04

    Lazno su se predstavili i prodali pricu nekom golmanu, a i jedan i drugi poznate face, pa sta ste mislili da ce covek da vam kaze svaka cast kad ode prvi put na plac, stvarno gluplju stvar nisam cuo. Pazi ti sta njima pade na pamet, ajmo 2 godine na razmisljanje o zivotu. Mozda ti neka bolja prevara padne na pamet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA