≫ 

Pevači i rijaliti učesnici divljaju po putu, pa objave snimak. Okanović: "Šta će se desiti ako usmrte nekoga"

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ističe da policija mora da reaguje, kao i da javne ličnosti imaju dvostruku odgovornost

  • 24
Tara Simov i Dara Bubamara divljaju na putevima Printskrin: 192_rs, Foto: Nikola Tomić, ATA Images

Nasilnička vožnja pojava je koju viđamo svakodnevno, a izuzetak nisu ni poznate ličnosti, koje sve češće krše zakon, a pritom i snimaju tokom vožnje.

Najskoriji slučaj bahate vožnje poznatih je Dara Bubamara, koja je kršenje saobraćajnih propisa snimala mobilnim telefonom i to objavila na Instagramu. Ona je, naime, u Novom Sadu, na saobraćajnoj deonici na kojoj je ograničenje brzine 80 km/h vozila 160, a brzinu nije smanjila ni kada je ušla u tunel Mišeluk, gde je kroz krivinu jurcala levom trakom.

Video: Radojka ponovo divlja: Zbog Jugoslovenke i Dragane Mirković morala je da da gas

Ista pevačica je slične snimke objavljivala i ranije ove godine. Ona je 7. maja, objavila snimak na Instagramu u kom se vidi da prebrzo vozi svoj auto i krši zakon. Na auto-putu, gde je brzina ograničena na 130 km/h, vozila je čak 210 km/h.

Video: Dara ponovo udarila po gasu: Prelazi 200km na čas i ne mari

Pre nje je u žiži javnosti bila i rijaliti učesnica Tara Simov koja je svakodnevno objavljivala snimke vožnje, a pritom je vozila bez dozvole.

Tara je u noći nakon što je napustila "Zadrugu", 6. maja, na svom TikTok nalogu objavila snimak na kom vozi automobil Mercedes S400. Sudeći po putu pred njom, Tara je vozila iz Šimanovaca u pravcu Beograda, a brzina koju je dostigla bila je čak 180 kilometara na sat.

Video: Tara divlja za volanom bez dozvole: Simova se hvalila kako brzo vozi kroz naseljeno mesto

Izuzetak nije ni Darko Lazić, koji je početkom godine šokirao sve bahatim ponašanjem kada je vozio više od 160 kilometara na čas, što se jasno videlo na instrument tabli koju je snimao. Takođe, na snimku objavljenom tada čuo se njegov glas dok govori: "Kako si rek'o, kume?", a zatim za nekoliko sekundi od nule ubrzava čak i više od 160 kilometara na čas, pa se čuje nečiji glas koji uzvikuje: "Koči, koči!".

Kao što je poznato, Lazić je ljubitelj brze vožnje, a u oktobru 2018. godine doživao je stravičnu saobraćajnu nesreću u Brestaču kod Pećinaca, kada je njegov automobil sleteo sa puta i prevrnuo se na krov.

Lazić je tada više od mesec dana bio na intenzivnoj nezi u KBC Zemun, nakon čega je lečenje nastavio u banji. Darko se na sreću oporavio, ali se i sada primećuje da otežano hoda zbog preloma butne kosti, koji je tada imao.

Pevač je saobraćajnu nesreću doživeo, kako je i sam priznao, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, a tom prilikom vozio je i bez vozačke dozvole koja mu je ranije oduzeta.

Video: Stravični prizori na mestu gde je Darko Lazić sleteo sa puta: Delovi automobila razbacani po njivi

Policija mora da reaguje

Kako za Telegraf.rs objašnjava Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju, policija mora da reaguje na takve slučajeve kršenja propisa.

- Ne može 100 hiljada ili milion ljudi da na internetu gleda kako krše propise, a da policija to ne vidi. To je za svaku osudu. Sve javne ličnosti treba da se stide takvog ponašanja. Pitam se šta će sutra da se desi i kako će da reaguju ili da se opravdaju ukoliko usmrte nekog - objašnjava Okanović.

On dodaje da javne ličnosti imaju dvostruku odgovornost.

- Imaju ličnu odgovornost kao i svako od nas, ali takođe imaju i odgovornost kao javne ličnosti jer će neko ko gleda njihovo ponašanje i kome su možda uzor, poželeti da se ponašaju isto tako, što može da se završi kobno - kaže on.

Okanović napominje da javne ličnosti treba za svoje ponašanje da budu kažnjene u skladu sa zakonom, te da nasilnička vožnja, kao i vožnja bez dozvole treba da budu adekvatno sankcionisane. Ističe da javne ličnosti ne treba da budu ni u povlašćenom položaju kada je u pitanju kažnjavanje, ali isto tako ne treba da budu ni u lošijem položaju.

- Ako dok vozite 160 km/h udarite nekog ko vozi prema ograničenju, recimo 80 km/h, kao što je bio slučaj, to je kao da parkirano vozilo udarite dok vozite 80 km/h. Putnici u tom slučaju imaju jako male šanse da putnici u vozilu prežive. Može da se desi da se neko prestrojava i da ne vidi kojom brzinom mu se približavate. Takođe, kada su u pitanju tuneli, ograničenje je 80, čak i ako je u pitanju auto-put. Tuneli su mesta sa posebnim rizikom - objašnjava Okanović i dodaje da policija ne mora nužno da zaustavi javnu ličnost koja tako vozi, već može da kažnjava i na osnovu snimaka koji su dokaz divljačke vožnje, s obzirom na to da je u pitanju teško delo protiv bezbdnosti saobraćaja.

Video: Dara ne mari za propise: 100 na sat kroz Novi Sad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    11. oktobar 2021 | 23:17

    Svuda u svetu bi ne samo ostali bez dozvole, nego bi platili kaznu, dobili ili robiju ili psihijatrijsko lecenje o sopstvenom trosku, a rad u javnom. Interesu od najmanje 300 sati javnog ciscenja ulica i nosenja smeca, ali tamo imaju TUŽIOCE a mi u Srbiji imamo meduze i hobotnice. Nama se oni hvale kako imaju lazne diplome, kupljene diplome pa i jedan od tuzilaca u Beogradu ima laznu diplomu nepostojeceg univerziteta kao i Mirjana Labovic rodjena Mircic i sve dokazano i objavljeno, ali ako im je šef FIKUS, onda su oni svi fikusi.

  • Realista

    11. oktobar 2021 | 22:02

    Ovo u normalnoj državi bi sankcionisati visegodisnjim oduzimanjem vozačke a možda i doživotno. Eno premijer Austrije dao ostavku zbog NAVODNE korupcije, dakle zbog trača, a ovdje imaš dokaze, slike, video, još izjavu isfe osobe i nikom nista.

  • DARKO 100%

    11. oktobar 2021 | 21:36

    Dok se policija i nase javne licnosti vijaju samo preko novina vama narode ostaje samo da igrate ,,covece ne ljuti se,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA