≫ 

Bojan sam tragao za čovekom sa poternice koji je prevario njega i ljude širom Srbije: Vratio je pola

Prevarant sa poternice, kako Bojan kaže, i dalje nije uhvaćen, ali se primirio nakon niza problema koje je izazvao

  • 3
Bojan Štrbac preduzetnik iz Novog Sada Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

Bojan Štrbac, mladi preduzetnik iz Novog Sada, izgubio je opremu vrednu čak milion i po dinara nakon što je poslovao sa D.P. (38) iz Aleksinca, ni ne sluteći da je on prevarant sa poternice.

Ovaj mladić vlasnik je firme koja se bavi iznajmljivanjem građevinskog materijala i još početkom septembra je D.P. izdao skupocenu opremu. D.P. je nakon toga nestao, a opremu je, kako je Bojan od početka sumnjao, preprodao dalje.

Kada je prijavio slučaj policiji, Bojan je tada i saznao da je za D.P. uveliko raspisana poternica i da se tereti za brojna krivična dela. Mladi preduzetnik bio je očajan. Kako je ispričao za Telegraf, nije izgubio samo vrednu opremu, već i zaradu koju bi imao od njenog daljeg iznajmljivanja.

Nakon što je na društvenim mrežama obelodanio šta mu se dogodilo, Bojanu su počeli da se javljaju i drugi ljudi koje je D.P. prevario. Ubrzo se ispostavilo da je D.P. varao ljude širom Srbije i da ga mnogi traže besni zbog izgubljenog novca.

Ipak, nije odustajao i ova priča je njegovom zaslugom dobila delimično srećan kraj. Mladić se sam dao u potragu za iskusnim starim prevarantom i uspeo je da povrati pola otete opreme.

Bojan Štrbac preduzetnik iz Novog Sada Istovaranje opreme, Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

- Shvatio sam da moram da tražim sam i da izvučem najviše što mogu. D.P. je preprodavao opremu u prisustvu još radnika, jer svakako nije mogao sam da je istovara i prevozi. Došao sam do tih radnika i od njih dobio telefon kupca iz Smederevske Palanke - priča Bojan za Telegraf.

Saznao je i da se njegova oprema trenutno nalazi na jednom gradilištu, ali dok se dovezao do Smederevske Palanke, nje nije bilo. Rečeno mu je da je "sklonjena na sigurno".

Kupac iz Smederevske Palanke je prema celoj priči bio sumnjičav i čak je optužio Bojana da sarađuje sa D.P. i da su ga njih dvojica zajedno nasamarili.

- Kada sam došao sa policijom i kada je dokazano da je to moja oprema koju je D.P. ukrao od mene, čovek je shvatio da sam prevaren i vratio mi je pola. Dobio sam 270 od 350 podupirača i 230 kvadrata skele od ukupno 500 kvadrata. Želeo sam naravno da mi se vrati sve, ali stav je bio da treba budem srećan što sam i to uspeo da izvučem i povratim - kaže ovaj Novosađanin.

Njemu, dodaje, nije poznato da je D.P. uhvaćen.

- Mislim da se samo primirio nakon što je napravio puno problema, a zna da je na poternici i da ga policija traži - ističe Bojan.

Bojan Štrbac preduzetnik iz Novog Sada Ugovor koji je Bojan sačinio sa D.P., Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

Iz MUP-a do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

Kako je prevarant ispario

Podsećamo, Bojan je 11. septembra svu opremu dovezao u Grmovac, selo pored Dobanovaca, gde mu je D.P. i tražio isporuku. Međutim, dva dana kasnije, kada je trebalo da se nađu da mu D. isplati novac za iznajmljenu robu, Bojan je shvatio da nešto nije u redu.

- Trebalo je da se nađemo da mi da novac i da mi pokaže gradilište gde navodno gradi pet, šest kuća. Rekao mi je da dođem posle tri sata, kada će on dobiti novac od investitora kojem te kuće radi. Došao sam i čekao do četiri, pa do pet, šest, a od njega i dalje nije bilo ni traga - priseća se Bojan.

Bojan je pokucao na vrata i ljudima koji žive pored placa gde je prevarantu 11. septembra istovario robu.

- Oni su mi rekli da znaju da je velika količina robe istovarena tu, a onda su mi ispričali da je nakon toga došao novi šleper i odneo sve. D.P. mi se javio sutradan kad sam ga zvao i rekao mi da je imao saobraćajnu nesreću. Međutim, kako su dani prolazili, a od njega nije bilo ni traga, ja sam otišao u policiju. Tamo sam saznao ono što me je šokiralo, da se D.P. nalazi na poternici i da protiv njega postoje prijave svakakvih vrsta - ispričao je Bojan.

Video: Prevarant hara autoputem u blizini aerodroma Nikola Tesla sa pričom da je zaboravio novčanik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boxtox

    14. oktobar 2021 | 14:35

    Pronasao je sam i vratio pola i treba da bude srecan? Gdde si policijo, gde si tuzilastvo?

  • Negoslava

    14. oktobar 2021 | 15:16

    Pa ko ce? Policija juri ove sto dele link film Toma..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA