≫ 

Meštani Moravca tvrde: Policija zbog Đokića traga za malim, crvenim autom. "Od jutros ga baš traže"

Prema navodima meštana, današnje prisustvo policije u Moravcu ipak nije bilo samo deo rutinske potrage za izvršiocem, već su se bavili konkretnim tragom

  • 38
Porodica Đokić, uviđaj policija selo Moravac

Foto: Telegraf/D.K.

Pripadnici Interventne brigade PU Niš, aleksinačka i saobraćajna policija rano jutros ušli su u Moravac. Saobraćajna policija postavila je vozila na ulaz u selo iz pravca Žitkovca, mada nije bilo zaustavljanja automobila niti kontrolisanja vozača, primetno je bilo da se prati ko ulazi i izlazi iz ovog mesta. Oko podneva, saobraćajna policija premestila se u suprotni pravac, odnosno na izlaz iz Moravca ka Tešici. Istovremeno, dva policijska kombija stajala su na raskrsnici glavnog puta kroz Moravac i puteljka koji vodi ka tzv. Dudinim Barama, mestu gde su 2. oktobra pronađena tela Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

Kako saznajemo u izvorima iz istrage, pojačano prisustvo policije u Moravcu deo je opsežne istraze nezapamćenog zločina.

- Pretražujemo teren, razgovaramo sa ljudima u nadi da je neko te noći između 26. i 27. septembra ipak nešto video. Možda nekakav očevidac postoji, ali se plaši da progovori ili jednostavno ne želi da se meša. Možda nije ni svestan da je ono što je te noći primetio, važno za policijsku istragu. Tek je bila prošla ponoć, pre nego što je „pasat“ Đokićevih skrenuo ka njihvama, prošao je pored brojnih kuća, pa je prosto neverovatno da baš niko ništa nije video. Tu smo zarad nastavka rasvetljavanja krivičnog dela, ali ništa spektakularno se ne dešava – navode naši sagovornici.

Prema navodima meštana, današnje prisustvo policije u Moravcu ipak nije bilo samo deo rutinske potrage za izvršiocem, već su se bavili konkretnim tragom.

- Raspitivali su se za neko malo crveno vozilo, da li ga je neko video, da li neko od nas ima takav automobil. Pretpostavljam da je to vozilo verovatno primećeno na snimcima video kamera koje je policija uzela. I ranije se pominjao neki crveni automobil kao sumnjiv, ali od jutros ga baš traže – kazao je jedan stanovnik ovog sela.

Video: Rekonstrukcija zločina koji je zgrozio Srbiju: Đokići su likvidirani brzo, tiho, u blizini naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobbelaar

    16. oktobar 2021 | 15:07

    Mali crveni auto je mogao biti i od nekog gastarbajtera kojih je puno to selo, ali i okolna, tako da to nije neki opipljiv dokaz. Daj bože da se što pre pronadju i uhapse ubice, te da čujemo pravi razlog ovog nezapamćenog zlodela! Dok se to ne desi, zamolio bih policiju da "u cilju istrage" ne iznose nikakve detalje. Dovoljno je javnost uznemirena!

  • brko

    16. oktobar 2021 | 14:25

    Takav zločin ne smije ostati ne rasvjetljen .Pravda mora dati zadnju rijec.

  • Mimi

    16. oktobar 2021 | 15:51

    Koliko se sećam i Malcanskog berberina nije nasla policija nego meštani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA