≫ 

Godinu dana od ubistva Šarca: Izrešetan u tržnom centru, preminuo posle 9 dana

Osumnjičeni za likvidaciju Šarca je Lazar Ilić (24) iz Kraljeva, koji mu je kobnog dana s leđa iz "berete" sa prigušivačem ispalio dva hitca u predelu glave

  • 0
Aleksandar Šarac

Foto: Telegraf, Novosti.rs/Privatna arhiva

Aleksandar Šarac (35), "Pink panter" i blizak saradnik škaljarskog klana, pre godinu dana teško je ranjen u sačekuši u tržnom centru "Ušće" na Novom Beogradu, a nakon devet dana preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu.

Osumnjičeni za likvidaciju Šarca je Lazar Ilić (24) iz Kraljeva, koji mu je kobnog dana s leđa iz "berete" sa prigušivačem ispalio dva hitca u predelu glave.

- Šarac se 17. oktobra oko 16.30 dovezao svojim blindiranim "mercedesom" u garažu tržnog centra. Vozilo je parkirao na mestu za invalide i ušao u zgradu. Posle nekoliko časova vratio se u garažu i krenuo ka kolima. Lazar mu je tada prišao s leđa i ispalio dva hica u potiljak - podseća izvor Kurira i dodaje da je osumnjičeni imao crvenu jaknu, kačket i hirušku masku.

- Pištolj je nakon pucnjave bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli. Na njemu su izbrušeni serijski brojevi tako da mu se teško može ući u trag porekla, a nema ni bilo kakvih otisaka - podseća izvor i dodaje da je ova likvidacija profesionalno planirano i odrađena.

Video: Uznemirujući snimci s mesta gde je upucan Šarac

Lazar Ilić tada je identifikovan kao pucač na osnovu snimaka sigurnosnih kamera, ali i zbog specifičnog hoda. Uhapšen je 22. januara u Budvi, zajedno sa svojim sugrađaninom Strahinjom Savićem, gde su planirali likvidaciju Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana i prijatelja Luke Bojovića.

- Kod Ilića je prilikom hapšenja nađen kriptovani telefon sa instaliranom aplikacijom Skaj, pištolj, ali i slika Marka Ljubiše Kana - kaže sagovornik i dodaje da je policija uspela da provali šifrovane poruke iz Ilićevog telefona.

- Tajne službe su pratile komunikaciju između Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i tako došle do određenih kontakata koji povezuju i Ilića sa njima. Upravo tako istražitelji su uspeli da spreče i Kanovu likvidaciju.

Aleksandar Šarac

Aleksandar Šarac / Foto: novosti.rs/Privatna arhiva

Inače, Lazar Ilić, osumnjičeni da je ubio "pink pantera" odranije je poznat policiji po brojnim krivičnim delima.

- U Ilićevom dosijeu nalaze se krađe, teške krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila. Poznat je po tome što je kao maloletnik krao obuću iz dvorišta, a izbo je čoveka zbog svađe oko toga ko će prvi u toalet - podsetio je sagovornik.

U stanu gledali snimak sa rođendana Aleksandra Šarca

 

Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi najodaniji saradnici napravili su grupu na Skaj aplikaciji pod nazivom "kovid" u kojoj su razmenjivali informacije o suparnicima, koje je trebalo da likvidiraju, među kojima su bili i Aleksandar Šarac i Lazar Vukićević, otkrio je istražiteljima svedok-saradnik Bojan Hrvatin. Kako je ispričao, zloglasnom klanu je u lovu na protivnike iz škaljarskog klana, pomoglo i to što su iz jednog beogradskog kafića, dobijali snimke sa sigurnosnih kamera, na kojima su zabeleženi izlasci Aleksandra Šarca. Hrvatin je navodno otkrio da im je jednom prilikom menadžer kafića doneo snimak sa rođendana Aleksandra Šarca.

Video: Uznemirujući sadržaj: Snimak ubistva Šarca na parkingu u Ušću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA