≫ 

"Gde ti je otac? Eno ga kod kuće, leži mrtav": Jezivi detalji zločina kod Lajkovca

Četrdesetogodišnjak osumnjičen da je ubio oca oštrim predmetom

  • 1
Policija, policijski automobil, svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Policija u Lajkovcu uhapsila je B. S. (40) iz obližnjeg sela, osumnjičenog da je oštrim predmetom, najverovatnije sekirom, u glavu udario svog oca, B. S. (73), koji je od zadobijenih povreda na mestu preminuo.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova. Uz krivičnu prijavu, kako je saopšteno iz PU Valjevo, biće priveden tužiocu na saslušanje.

Da se nešto čudno dešava u trošnoj kući u selu kod Lajkovca, posumnjao je drugi sin ubijenog starca, N. S, koji živi u Beogradu. Prošlog četvrtka, naime, poslao je ocu novac postnetom, a kada ga je pozvao telefonom da mu izdiktira broj uputnice, začuo je žučnu svađu oca i brata. Utom se čuo tup udarac i glasno zapomaganje oca. Posle pola sata, ponovo je pozvao, sve se ponovilo, da bi se veza prekinula i više oca nije mogao da dobije telefonom, pišu Novosti.

- U petak je on zvao kuma, izdiktirao mu broj uputnice, zamolio ga da odnese ocu - priča pokojnikov sinovac Miloje S. (40). - S obzirom na to da nije odlazio kod njih, zbog preke naravi B. S, kum me je zamolio da odnesem papir sa brojem postnet uputnice. U subotu sam otišao na posao, a B. S. se iznenada pojavio u našem dvorištu. Supruga ga je pitala gde mu je otac, jer ga niko nije video u zaseoku već dva dana, a on je mirno odgovorio: 'Eno ga kod kuće, leži mrtav'. Nismo verovali, ni tome pridavali pažnju, dok me u subotu uveče nije pozvao brat iz Beograda, ispričao mi za očevo zapomaganje i da pretpostavlja da je on mrtav.

Odmah je, kaže Miloje, otišao do kapije bliskih rođaka i brata od strica zatekao kako sedi u dvorištu. Upitao ga je gde mu je otac, a on mu je navodno rekao da leži u kući sav ukočen, piše medij. Miloje je odmah pozvao policiju u Lajkovcu.

- Kada je stigla policija, strica su zatekli mrtvog na krevetu u sobi, a B. S. je mirno sedeo na verandi i jeo šećer - kaže Miloje.

- Ne znamo čime ga je usmrtio. Čuli smo da je oca nekim oštrim predmetom udario po glavi na spavanju i stric je, kažu, odmah umro. Brat je ranije, kad mu dođe 'žuta minuta', nasrtao na ljude po komšiluku, upadao u dvorišta, tvrdio da je to njegova kuća.

Tukao oca i ranije

- Živeli su njih dvojica samo od socijalne pomoći koju prime, a kad novac potroše snalazili su se kako znaju i umeju - pričaju komšije. - Sin se sukobljavao sa meštanima, tražio pare od ljudi, nabeđivao ih da mu duguju, više puta je prijavljivan, ali niko nije ništa preduzimao. Tukao je oca, a jednom je i kuću zapalio, jedva su vatrogasci spasli da cela ne izgori.

Video: Devojka (20) ubila dedu: Zadala ubode nožem, sa lisicama na rukama otkrila motiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA