Osumnjičeni da su prodavali sanduke iz "Lisja" brane se sa slobode: Iznosili ih iz magacina i "valjali"

Oštetili su "Lisje" za skoro milion i 800.000 dinara

  • 0
Sahrana, pogreb, mrtvacki sanduk, udovica, kovčeg Foto-ilustracija: Profimedia, Tanjug/AP

Osumnjičenima za malverzacije u vezi s nabavkom pogrebne opreme nije određen dalji pritvor, pa će se isti braniti sa slobode. Uhapšeni su odgovorno lice DOO "Večno konačište" P.I. iz Kaća (49), radnik zaposlen u Lisju G.Z. (47), kao i D.I (42) i J.L. (47), takođe zaposleni u Lisju, a oni će se braniti sa slobode.

Sumnja se da su D.I. i J.L, od 1. januara do 14. oktobra ove godine, iz magacina "Lisja" neovlašćeno iznosili drvene sanduke i prodavali ih osumnjičenima P.I. i G.Z. Na taj način su oštetili "Lisje" za 1.757.830 dinara, prenosi Dnevnik.

Dva radnika, P.I. i G.Z, sumnjiče se da su preprodavali sanduke za gotov novac koji su zadržavali za sebe. Preduzeću "Večno konačište" je, inače, već više od 1.800 dana blokiran račun na iznos od 973.000 dinara.

P.I. i G.Z. koji su suvlasnici firme, određeno je zadržavanje do 48 časova zbog postojanja sumnje da su počinili proneveru u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju, a D.I. i J.L. zbog sumnje da su počinili proneveru u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu, saopštio je MUP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA