≫ 

Saslušan Snajper, osumnjičen da je pretukao devojku: Ispričao sve o njihovom odnosu

Prethodno su majk i sestra oštećene ispričale sve što znaju o ovom slučaju

  • 4
Slobodan Milutinović Snajper požar Automobila Novi sad Foto: Privatna Arhiva, 192.rs

Slobodan Milutinović Snajper (37) iz Novog Sada, koji se tereti za otmicu U. J. (23), saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu i tom prilikom je izneo svoju odbranu u vezi s događajem za koji se sumnjiči, saznaje "Dnevnik". Viši sud u Novom Sadu produžio mu je pritvor za još 30 dana.

Prema ovoj odluci pritvor može da mu traje do 18. novembra, precizirala je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

- Do detalja je ispričao sve o njihovom odnosu - potvrdio je njegov branilac advokat Goran Karadarević i istakao da u ovoj fazi postupka ne može da govori šta je Milutinović ispričao koji je u VJT doveden iz pritvora, koji mu je, 21. septembra, odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu.

Prethodno su 8. oktobra, u novosadskom Višem javnom tužilaštvu kao svedoci u postupku svoje izjave dale majka i sestra U. J., devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović.

Prema saznanjima Dnevnika, majka i sestra oštećene, koja ima status posebno osetljivog svedoka, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri.

Takođe, 8. oktobra su saslušani i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja dvadesettrogodišnjakinje.

Slobodan Milutinović Snajper je uhapšen pre mesec dana nakon što je, kako se sumnja, U. J. odveo u iznajmljeni stan na Podbari, gde ju je držao i maltretirao.

Inače, porodici U. J. su, u noći između 6. i 7. oktobra, zapaljena dva automobila, koja su se nalazila na parkingu u Stražilovskoj ulici ispred broja 33. Taj vandalski čin su mnogi povezali sa saslušanjem majke i sestre devojke koja je bila u emotivnoj vezi s Milutinovićem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, još uvek nepoznati muškarac zapalio je vozila marke BMNj Dž5 i mercedes A klase, koji su u vlasništvu porodice oštećene.

BMW je u vlasništvu njenog oca, a mercedes je njen. Na snimku sigurnosnih kamera se vidi muškarac koji se krije u ulazu zgrade, a potom kako ide ka automobilima. On u ruci nosi flašu, a na glavi ima kapuljaču i u trenutku kada prilazi automobilima poliva ih, verovatno, benzinom. Nakon što su oba vozila počela da gore, nepoznati muškarac, kojem je vatra zahvatila jednu nogu, beži s lica mesta.

Istraga koja se vodi protiv Slobodana Milutinovića Snajpera, kako "Dnevnik" nezvanično saznaje, proširena je i na prethodni period, jer je on, navodno, i pre nemilog događaja bio nasilan prema U. J, s kojom je bio u emotivnoj vezi, koja je trajala više od godinu dana. Pretpostavlja se da nije mogao da prihvati raskid, te ju je sporne večeri pozvao da razgovaraju, a potom odveo u stan gde je držao protiv njene volje i maltretirao.

Za krivično delo koje se stavlja na teret Milutinoviću zaprećena je kazna zatvora od 10 godina.

Porodica kojoj pripadaju automobili živi u obližnjoj zgradi, a skupocena vozila bila su parkirana na zakupljenim mestima.

Uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, na automobilima je pričinjena velika materijalna šteta, a na svu sreću niko nije povređen. Policija i dalje ispituje sve opcije i radi na otkrivanju počinioca i nalogodavca.

Slobodan Milutinović Snajper hapšen je i početkom septembra zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji, u okviru koje je rasvetljeno i ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47). Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali su pišteni da se u daljem postupku brane sa slobode. Na to rešenje se tužilaštvo žalilo, ali je vanpretresno veće, odlučujući o toj žalbi, potvrdilo odluku Osnovnog suda da se Milutinoviću dozvoli odbrana sa slobode.

Snajper je u žižu javnosti došao i kada je početkom marta ove godine u akcije policije Republike Srpske uhapšen na Jahorini. Tada je priveden s još jednom osobom iz Novih Ledinaca zbog, kako je tada saopšteno, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. Nakon kriminalističke obrade, obojica su pušteni na slobodu.

Video: U Novom Sadu zapaljena dva skupa automobila: Poznato čiji su, jedan je vlasništvo Snajperove devojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto

    19. oktobar 2021 | 12:14

    I on misli da je muškarac???puu sram ga bilo prostačina umisljena,nadam se da ce dobiti tih 10 godina

  • MUJO

    19. oktobar 2021 | 19:08

    Ovoga ovakvog osuditi i bez dokaza.Njegov izgled je dovoljan za osudu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA