≫ 

Tužilaštvo optužilo Papića za trgovinu uticajem: Preti mu kazna od jedne do 8 godina zatvora

Papić je uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode

  • 1
Goran Papić hapšenje

Printskrin: Tanjug, Foto ilustracija: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića zbog sumnje da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanja korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Papiću se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

U optužnom aktu, kako je navela, Rakočević predloženo je izricanje krivične sankcije u skladu sa zakonom i izricanje mere bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Optužni predlog je dostavljen Višem sudu u Beogradu, koji će da zakaže početak glavnog pretresa (suđenje) pošto utvrdi formalnu ipstavnog optužnog akta.

Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Video: Prijatelj Mileusnića uoči izricanja presude: Očekujem da Neđeljka osude na 40 godina zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    19. oktobar 2021 | 14:34

    Ko ga je postavio na to mesto !?? Taj je odgovorniji od njega..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA