≫ 

Nadrilekarka Olgica privedena u Hrvatskoj, pa puštena - onda je i u Srbiji završila iza rešetaka

Olgica Lončar je navodno ubrizgavala dermalne filere pacijentkinjama bez potvrde rada za strance

  • 3

Olgica Lončar (47), nadrilekarka iz Srbije, privedena je u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj prošle nedelje nakon što su je inspektori uhvatili kako u jednom kozmetičkom salonu u susednoj državi pruža usluge bez potvrde rada za strance, navodi Blic.

Lončareva je, kako se navodi, ubrizgavala dermalne filere pacijentkinjama bez potvrde rada za strance. Nakon saslušanja u policijskoj stanici u Slavonskom Brodu Olgica Lončar je puštena iz pritvora. Po povratku u Srbiju, nakon pretresa na carini, zaplenili su joj medicinske preparate za koje nije imala potrebnu dokumentaciju i sprovedena je u pritvor.

Podsećamo, Olgica Lončar jedan je od nadrilekara protiv kojih su klijenti iz Srbije u junu ove godine podneli prijave zbog nestručnog izvođenja zahvata, za koje, kako se sumnja, nisu imali kvalifikacije. Ljudima su ostajale užasne posledice, dok je pojedinima i narušeno zdravlje.

Krivičnu prijavu protiv Olgice Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona "Solotubeleza" Trećem osnovnom tužilaštvu tada je podnelo Udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM", nakon čega je ovo tužilaštvo naložilo policiji prikupljanje svih potrebnih dokaza kako bi se odlučilo po prijavi.

Lončareva se sumnjičila da je bez ikakve diplome medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavljala medicinske zahvate nad ženama koje su dolazile na tretmane hujaluronom u njen salon na Novom Beogradu. Navodno, iako nije upisana u registar lekarske komore, Lončareva je putem Instagram naloga "Solotubeleza" nudila usluge izbeljivanja zuba, ruskih usana, tretmana hujaluronom.

U krivičnoj prijavi se navodi da je osumnjičena menjala adresu svojih salona kako bi izbegla kontrolu inspekcija, a upitno je i na koji način je nabavljala botoks, hijaluron jer "ovlašćeni distrubuteri vrše isporuku ovih preparata samo nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja".

MUP: Uhapšena zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva

 

Kako je saopštio MUP, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su O. L. (47) zbog sumnje da je izvršila krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Sumnja se da je ona, početkom avgusta prošle godine, u neregistrovanom objektu u Novom Beogradu, bez odgovarajuće stručne spreme i licence za doktora medicine i stomatologije, pružala estetske medicinske usluge oštećenoj.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova, i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. oktobar 2021 | 19:53

    Sjedne strane kad gledas tako im i treba,Bog da vam lepotu a vi to skrnavite,naduvate se tog botoksa kao da ste iz ringa izasle,a usne kao ribe jegulje,neznam kakvo je zadovoljstvo biti vestacka lutka sa naslovne strane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA