≫ 

Detalji nesreće u kojoj je poginuo radnik: Pukao deo koji drži uže, čovek pao sa 8 metara

U trenutku rada nosio je i kacigu i zaštitno odelo, ali su, nažalost, povrede bile takve da mu nije bilo spasa

  • 0
Građevinski radnik radi na putu Foto ilustracija: Shutterstock

Negotinac Ljubiša Petrikić, vlasnik limarsko bravarske radnje "Petrika" poginuo je juče u krugu hemijske industrije "Eliksir Prahovo" D.O.O. dok je kao proizvođač obavljao radove na opštivanju oluka na Hali 1.

Petrikić je izvodeći limarske radove bio propisno obučen ličnim zaštitnim sredstvima i vezan sigurnosnim opasačem. Iz, za sada neutvrđenih razloga, anker koji je bio vezan za beton i koji je držao uže kojim je Petrikić bio vezan, iznenada je pukao, zbog čega je nesrećni čovek pao sa visine od osam metara, prenosi NG portal.

U trenutku rada nosio je i kacigu i zaštitno odelo, ali su, nažalost, povrede bile takve da mu nije bilo spasa.

Kako je do nesreće došlo niko pouzdano ne može da kaže. Petrikić je radio u neposrednoj blizini dvojice svojih radnika, sa bočne strane Hale 1 u kojoj se skladište „Eliksirovi“ proizvodi.

Uzrok će, navode nadležni, naknadno biti utvrđen. Na lice mesta odmah su došli predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Negotin, kao i inspektor Odseka Inspekcije rada za Borski upravni okrug, koji će na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja preduzeti sve odgovarajuće mere u okviru svoje nadležnosti.

Video: Radnik upao u rupu duboku 12 metara, žena mu je spasila glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA