≫ 

Osumnjičeni za nesreću u kojoj je poginuo Vukašin (17) ostaje iza rešetaka: Upao u Kanal DTD

On je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

  • 0
Nestao mladić, saobraćajna nesreća, Dunav Tisa Dunav Foto: NS uživo

Strahinja S. (19) iz Rumenke, koji se sumnjiči za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Vukašin Stošić (17), dok su dvojica maloletnika P. D. (15) i N. M. (16) zadobila teške, odnosno lakše povrede, ostaje iza rešetaka. Njemu je, u Višem sudu u Novom Sadu, produžen pritvor do 19. novembra, prenosi Dnevnik.

Teška saobraćajna nesreća, za koju se Strahinja sumnjiči, dogodila se u noći između 21. i 22. avgusta, kada je automobil u kojem su se nalazila četiri mladića sleteo u Kanal DTD kod Rumenke. Devetnaestogodišnjak je, vozeći automobil iz pravca Kisača, na ulazu u Rumenku, izgubio kontrolu nad vozilom volksvagen, skrenuo s puta, udario u saobraćajni znak, sleteo s puta i upao u Kanal DTD.

On je, nakon ukazane lekarske pomoći, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Njemu je prvo određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega je u zakonskom roku saslušan kod nadležnog tužioca, a potom mu je određen pritvor zbog mogućnosti da utiče na svedoke i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela i od tada se nalazi iza rešetaka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, nesreća se dogodila na putu između Rumenke i Kisača, kada se četvoro mladih, prema nezvaničnim saznanjima, vraćalo kući u Rumenku. Jedan od meštana koji je bio na licu mesta nakon nesreće, ispričao je da je automobil prvo udario u znak, a potom sleteo u kanal, dok je drugi dodao da se automobil okrenuo na krov i sleteo u kanal uz obalu, odnosno u trsku.

Prema rečima meštana, trojica mladića su isplivala odmah, dok četvrtog nisu mogli da pronađu. Njegovo beživotno telo prnađeno je tek u nedelju 22. avgusta oko 11 časova u Kanalu DTD. Stradali tinejdžer se, prema rečima komšija, nije intenzivno družio s trojicom momaka s kojom je kobne noći seo u automobil.

- Vukašin je s drugom bio u Kisaču. Krenuli su kući i čekali autobus na stanici kada su naišli momci iz sela i ponudili se da ih povezu. Vukašin je, nažalost, u želji da što pre stigne kući, prihvatio poziv i seo u kola, a njegov drugar nije - ispričao je dan nakon nesreće jedan komšija.

Video: Snimak stravičnog sudara: Mercedes smrti novinarke Ksenije izazvao udes i usmrtio dve osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA