Određen pritvor napadaču sa Zvezdare koji je oborio čoveka i oteo mu novac od kredita

Biće saslušan sutra

  • 6
Napad pljacka Printskrin: Instagram/moj_beo_grad

Dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenom B.M. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo, piše Pink.rs.

Naime, povodom događaja od 19. oktobra kada je osumnjičeni B.M. (36) oko 14 sati u Ulici Petra Kolendića, ne Zvezdari oborio na zemlju B.S. (64), pa iz džepa njegove jakne uzeo 245.000 dinara i pobegao sa lica mesta, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava za grad Beograd, PS Zvezdara prikupili su dokaze iz kojih proizilazi osnov sumnje da se u radnjama osumnjičenog B.M. (36) stiču svi bitni elementi krivičnog dela razbojništvo iz člana 206. Krivičnog zakonika. Osumnjičeni B.M. (36) je deo oduzetog novca potrošio na kocku, heroin i garderobu, a zatim je od preostalog dela novca kupio 1.200 evra.

Heroin, kao i novac u iznosu od 1.200 evra su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Osumnjičeni B.M. (36) biće saslušan sutra pred postupajućim zamenikom javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega će u zavisnosti od njegove odbrane, kao i od činjenice da li je osumnjičeni ranije osuđivano lice, biti doneta odluka o predlaganju pritvora i osnova za predlaganje istog.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog B.S. (64), eventualne svedoke, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✌️

    21. oktobar 2021 | 13:05

    Ovo zasluzuje najstroziju kaznu!

  • oki

    21. oktobar 2021 | 13:08

    Po nalogu, a na osnovu dokaza, odseci mu ruku. I tako svakome ko pokuša isto delo.

  • Toma M.

    21. oktobar 2021 | 13:20

    Nema dileme, ovaj napasnik zasluzuje najstrožu Zakonsku kaznu!!? Da je Dusanov Zakon na snazi još uvek, ova baraba, nebih dočekao ranu zoru, sa svim ekstrimitetima, pogorovo donjih?! Posebna zahvalnost policiji na brzoj profesionalnoj akciji u hvatanju kriminalca!? Doduše,ton svemu treba odati i ministru Vulinu, za organizaciju i ljudskom-narodnom gestu obilaska povredjenog neduznog gradjanina.!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA