≫ 

Vladimir Rebić ide u penziju?

Direktor policije Vladimir Rebić nedavno je bio i ispitivan na poligrafu u vezi sa slučajem "Jovanjica"

  • 9
Vladimir Rebić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor policije Vladimir Rebić 16. decembra odlazi sa mesta prvog operativnog čoveka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ide u penziju, prenosi „Politika”.

Direktor policije Vladimir Rebić nedavno je bio i ispitivan na poligrafu u vezi sa slučajem "Jovanjica", odnosno postupanjem Slobodana Milenkovića, načelnika Odeljenja za narkotike i Dušana Mitića, inspektora koji su priveli prvooptuženog u tom slučaju Predraga Koluviju. I ovo je takoreći presedan, jer nije zabeleženo u našoj zemlji da direktor policije bude ispitivan na detektoru laži.

U Rebićevoj biografiji objavljenoj na sajtu MUP-a navodi se da je rođen 9. januara 1967. u Užicu gde je završio srednju pravno-birotehničku školu, a da je 1991. diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Od avgusta 1992. godine je u Ministarstvu unutrašnjih poslova, tadašnjem Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Užicu, na radnom mestu inspekcijski i upravni poslovi bezbednosti saobraćaja. Uveo je sistem prethodne provere dokumentacije i oznaka na vozilu, koji je uspostavljen u svim organizacionim jedinicama SUP-a Užice, zbog čega je prekinuta praksa registrovanja neregularnih vozila na tom području. Od 1996. do 2002. obavlja poslove šefa Odseka za inspekcijske i upravne poslove SUP-a Užice, nakon čega, prelazi u Upravu saobraćajne policije da radi na njihovoj obuci.

Do 2007, kada postaje šef Odseka za interventnu kontrolu i regulisanje saobraćaja, predavao je predmet propisi o bezbednosti saobraćaja i izveo više generacija polaznika kursa.

U oktobru 2008. imenovan je za načelnika Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja i do polovine 2009. aktivno učestvuje u izradi nacrta zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Januara 2010. postaje zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije. Od 20. juna 2014. obavlja poslove načelnika Uprave saobraćajne policije.

Na sednici Vlade Republike Srbije 19. decembra 2016. godine izabran je za novog direktora policije.

Tokom 2016. Rebić je bio vršilac dužnosti direktora policije, a nakon što je u septembru raspisan konkurs, Vlada Srbije izabrala ga je na to mesto u punom mandatu.

Do kraja godine znaće se ime novog direktora policije.

Video: Najjače akcije srpske policije: Zaplena 2,6 tona kokaina, hapšenje 61. pripadnika kriminalnih grupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA