≫ 

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za ubistvo Milovana: Pucao da zaštiti suprugu?

Njemu se na teret stavlja da je smanjeno sposoban da shvati značaj dela, ali ne do bitnog stepena, sa umišljajem i iz niskih pobuda usmrtio 52-godišnjaka

  • 0
Nasilje, ubistvo, mesto ubistva, pištolj Foto-ilustracija: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Valjevu, posle završene istrage, podiglo je optužnicu protiv Novosađanina Radovana S. (56) zbog sumnje da je ubio Milovana Marinkovića (52) iz sela Gunjaci kod Osečine.

Njemu se na teret stavlja da je smanjeno sposoban da shvati značaj dela, ali ne do bitnog stepena, sa umišljajem i iz niskih pobuda usmrtio 52-godišnjaka, prenose "Novosti".

Radovan S. se sumnjiči da je 27. septembra prošle godine došao do kuće žrtve, gde je između njih došlo do rasprave i prepirke, a onda su iz prostorije u prizemlju, gde su se bili sami, odjeknula dva pucnja.

Prema nezvaničnim pričama, Marinković je navodno bio opsednut ženom osumnjičenog, proganjao ju je i uznemiravao. Navodno joj je slao razne, pa i preteće poruke, a takvih sadržaja nisu bili pošteđeni ni članovi njene porodice.

Od zadobijenih povreda, Milovan je odmah izdahnuo, a Radovan S. je automobilom otišao iz sela. Uhapšen je u Osečini, gde ga je policija zatekla za volanom automobila "nisan". Pretresom vozila, policajci su pronašli oružje.

Tokom istrage, u Tužilaštvu u Valjevu su saslušane ćerka i supruga ubijenog. Prema nezvaničnim saznanjima, žena ubijenog Milovana je kazala da je u njihovu kuću u Gunjacima dolazila policija i da se raspitivala o njenom mužu, navodno zbog nekih pretnji. Obe su kazale da su tog 27. septembra kada je Radovan došao i tražio Milovana, bile kod kuće kada su čule pucanj.

Supruga Radovana S. tokom istrage nije saslušana u valjevskom tužilaštvu. Ona je koristeći zakonsko pravo privilegovanog svedoka, kazala da nije u mogućnosti da odgovara na pitanja i svedoči, jer je posle svega što se dogodilo, u teškom psihičkom stanju.

Nije bilo niskih pobuda

Branilac optuženog Radovana S., advokat Ivan Gvozdenac iz Novog Sada, smatra da ne postoji nijedan dokaz koji ukazuje da je njegov klijent krivično delo počinio iz niskih pobuda.

- Tu okolnost ne dokazuje nijedan dokaz - kaže advokat Gvozdenac, dodajući da je napisao odgovor na optužnicu.

- Mislim da će optužnica biti vraćena, s obzirom na to da je to već jednom bio slučaj. Ako to ne bude učinio sud u Valjevu, nadamo se da će Apelacioni sud u Beogradu - zaključuje Gvozdenac.

Video: Đokići su bili odlični, Gordana i Lidija su dolazile kod nas: Meštani Moravca iskreno o Džoniću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA