≫ 

Neobičan prizor na ulazu u kuću ubijenih Đokića: Kraj umrlice zakačena novčanica

Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija (25) pronađeni su mrtvi pre 20 dana

  • 3
Umrlica, Đokići, Aleksinac Foto: D. K.

Tročlana porodica Đokić iz Aleksinca surovo je ubijena u ataru sela Moravac, a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra. Osumnjičeni za ovaj nezapamćeni zločin je brat od tetke Gorana Đokića, glave ove porodice, koji je juče priveden.

Ni 20 dana od stravične vesti, stanovnici Aleksinca ne mogu da poveruju da se trostruko ubistvo dogodilo u njihovom mestu, a informacija o osumnjičenom ubici dodatno ih je uznemirila. Po celom gradu oblepljene su umrlice, odnosno parte Gorana, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije (25). Ono što je posebno privuklo pažnju je neobičan običaj koji je zabeležen na ulazu u kuću tragično ubijene porodice Đokić.

Naime, na zidu kuće zalepljena je crna tkanina na kojoj je zakačena umrlica troje nastradalih, a tik uz nju nalazi se novčanica od 1.000 dinara. Ovo je jedan od običaja stanovnika nekih krajeva na jugu Srbije, a ni sami meštani ne znaju koliko davno on seže.

Inače, običaj darivanja novca pokojnicima zadržao se i u našim krajevima, ali je običaj da se stavi ili u sanduk pokojnika, zbog verovanja u zagrobni život, ili da se daruje porodici preminulog, kao vid pomoći u troškovima ispraćaja bližnjih.

Podsetimo, sinoć je priveden Goranov brat od tetke, Goran Džonić, koji je živeo samo nekoliko metara od rođaka. Navodi se da su bili bliski i da su se posećivali. Kod osumnjičenog su navodno pronađeni novac i predmeti povezani sa tročlanim ubistvom.

Video: Policija navodno pronašla novac u zaraslom voćnjaku iza kuće Džonićevog sina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA