≫ 

Kurtišiju potvrđena kazna zatvora za ubistvo sina (1): Pravdao se da mu je "pao mrak"

Ubistvo se desilo u junu 2015. godine

  • 1
Zemun - Kurteši ubijena beba D. M. koju je pretukao otac Kurteši Kurteš

Foto: Milena Đorđević

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 35 godina zatvora Kurtiša Kurtišija (30) jer je u junu 2015. godine na smrt pretukao svog 15-mesečenog sina D. M.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u februaru Kurtiši osuđen za krivično delo teško ubistvo deteta, objavio je danas Apelacioni sud, prenosi Tanjug.

Kurtiši je osuđen jer je 17. juna 2015. godine dok je njegova supruga bila odsustna više puta udarao rukama, nogama i čvrstim predmetom uplakano dete u predelu glave i tela i bacao ga na pod.

Nakon što ga je pretukao vratio je sina u krevet, pokrio ga i ostavio da leži, gde ga je bledog sa modrim usnama i u opštem lošem stanju zatekla majka, koja ga je zajedno sa okrivljenim odvela u bolnicu gde je dete preminulo od zadobijenih povreda.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno kao olakšavajuće okolnosti za Kurtišija ocenio činjenicu da nije osuđivan, dok je od otežavajućih okolnosti imao u vidu okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, odnosno da je u pitanju njegovo dete koje nije imalo mogućnost da se odbrani.

Sud je imao u vidu i njegovu naročitu upornost, bezobzirnost i surovost.

Kurtiši se kajao i pravdao da je istovremeno uzeo lekove za depresiju i puno popio, te da mu je "pao mrak" na oči kada je nasrnuo na dete.

Video: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA