≫ 

Privedena braća pod sumnjom da imaju veze sa smrću porodice Đokić

- Džonić je kazao da su mu njih dvojica smestili, te da su oni opljačkali i ubili njegove rođake a zatim novac, koji je pronađen na imanju njegovog sina, tamo zakopali – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem

  • 34
kuća porodice Džonić. porodica Đokić, ubistvo, moravac, policija, privođenje Foto: D. K.

Dvojica muškaraca koja su večeras privedena u nišku policiju, pod sumnjom da imaju veze sa smrću tročlane porodice Đokić su rođena braća koja slove za pripadnike aleksinačkog kriminalnog miljea zbog čega su menjali i imena.

Oni su lišeni slobode u Nišu nakon što ih je Goran Džonić iz Moravca označio kao ubice njegovog brata Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru ovog aleksinačkog sela.

- Džonić je kazao da su mu njih dvojica smestili, te da su oni opljačkali i ubili njegove rođake, a zatim novac, koji je pronađen na imanju njegovog sina, tamo zakopali – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U toku je rad sa privedenima, utvrđuje se da li oni zaista imaju veze sa ovim zločinom ili ih je Džonić okrivio da bi izbegao odgovornost.

MUP: Uhapšeni K. M. i A. M.

Kako je večeras saopštio MUP, intenzivnim i opsežnim radom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu danas su uhapsili K. M. (40) i A. M. (39) iz sela Moravac koji se dovode u vezu sa ubistvom porodice Đokić.

- Zahvaljujući upornom, posvećenom i marljivom radu pripadnika policije, uhapšeno je troje osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ubistvom tročlane porodice iz Aleksinca. Čestitam svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnicima Uprave kriminalističke policije, pripadnicima Policijske Uprave za grad Niš, pripadnicima Policijske uprave za grad Beograd, koji su učestvovali u rasvetljavanju okolnosti ubistva porodice Đokić. Nažalost, ubistva se događaju, ali ni jedno ubistvo ne može da ostane nerešeno i nerasvetljeno. Svako ubistvo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će razrešiti, a ubice privesti pravdi - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Osumnjičeni su privedeni i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno im je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Dvojica sprovedena u sedište niške policijske uprave

Podsetimo, niška policija je popodne privela dvojicu muškaraca koji su uz velike mere obezbeđenja sprovedeni u sedište niške Policijske uprave. Istovremeno, pred nišku policiju šlep kamion Parking servisa, dovezao je i džip "porše kajen" aleksinačkih registarskih oznaka.

Zabeležen je dolazak policijske marice sa rotacionim svetlima i sirenom pred sedište niške policije gde je prethodno zaustavljen saobraćaj u bočnim ulicama. Sa rukama vezanim lisicama iza leđa, dvojica pripadnika interventne jedinice prvo su sprovela jednog muškarca, bukvalno utrčavajući sa njim u zgradu policije, a nakon nekoliko trenutaka i drugog, vidno krupnije građe, po istom scenariju, sa rukama vezanim na leđima.

Video: Policija zasukla rukave u Moravcu: Još traje kopanje rupe u dvorištu Gorana Džonića

Podsetimo, Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca gde žive. Njihov “folksvagen pasat” crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da je u zemlju propala.

Tela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Video: Burno u Moravcu: Policija odvela Džonićevu ženu

Video: Policija se svojim terencem zakucala u Porše Kajena kako bi uhapsila osumnjičene za ubistvo Đokića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanela

    22. oktobar 2021 | 22:13

    Pohvala za policiju a Ministre kad ce biti uhapsene ubice pevacice, gde se izgubilo 2 min snimka sa naplatne rampe itd itd. ?

  • Z

    22. oktobar 2021 | 21:28

    Zasyo mu skrivate oci.Nije maloletan

  • Aleksandar

    22. oktobar 2021 | 20:57

    Ako je istina da je prvo okrivio svoja dva sina da su oni pocinioci,ovo je onda prazna prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA