≫ 

Belivuku i njegovoj grupi produžen pritvor do 30 dana

Pritvor im je produžen za 30 dana

  • 5
Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković

Printskrin: TV Pink

Veljku Belivuku i njegovim saradnicima produžen je pritvor.

Naime, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, posebno odeljenje za organizovani kriminal je 22. oktobra 2021. godine, odlučujući po službenoj dužnosti o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenih u pritvoru, prema okrivljenima V.B., M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L, M.A, V.G, A.V, M.T, F.I, Ž.K, B.K, V.G, A.Š, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.S doneo rešenje kojim je prema okrivljenima produžio pritvor do 30 (trideset) dana.

Kako se navodi u saopštenju, okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L i M.A, produžuje se pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, te ometanje postupka uticanjem na svedoke.

Pritvor im je produžen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

- Prema okrivljenima A.V, M.T, F.I, Ž.K, V.G, M.S, M.L.S, A.D i A.S zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, prema okrivljenima V.G, B.K, A.Š i A.Š pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Podsetimo, optužnicom se okrivljenima stavlja na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

Video: Snimak upada u Belivukovu kuću: Prikazano kako je otkrivena tajna soba, pored ulaza pepeo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiborg

    23. oktobar 2021 | 10:44

    Jok braniće se sa slobode

  • Aca

    23. oktobar 2021 | 11:21

    Kakva smejurija,toliko dokaza toliko svedoka ali još ne može da se podigne optužnica .

  • Manjača

    23. oktobar 2021 | 11:21

    Trebaju izaci i gostovati kod Đuke u emisiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA