≫ 

Potvrđena pravosnažna presuda očuhu koji je nasmrt pretukao malu Lunu

Zoran Albić je u noći između 26. i 27. maja prošle godine brutalno do smrti tukao devojčicu Lunu (2,5), ćerku svoje nevenčane supruge Vesne Firulović (25)

  • 2
Zoran Albic, sudjenje, zatvor, ubistvo, Luna Firulovic Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Facebook

Apelacioni sud u Nišu u petak je potvrdio pravosnažnu presudu od 40 godina zatvora Zoranu Albiću (26) iz Prahova za ubistvo dvogodišnje Lune Firulović.

Podsetimo, Albić je u noći između 26. i 27. maja 2019. godine dete staro dve godine i osam meseci, ćerku Vesne Firulović, žene sa kojom je tada živeo, tukao do smrti.

On je, došavši iz noćnog provoda, besan što dete ne prestaje da plače, razbijao stvari po kući i besomučno udarao Lunu po glavi i telu, nanevši joj 52 povrede, među kojima je bila fraktura lobanje koja je sama po sebi bila opasna po život. Devojčicinu majku izbacio je iz kuće, a ponovo ju je pustio unutra tek kada se Luna "umirila". Da bi je povratili, umivali su je vodom, a hitnoj službi rekli su laž da je pala sa terase dok su spavali.

Majka se sumnjiči da je sve to znala, ali da je štitila nevenčanog supruga.

Nije pokazao grižu savesti

Završne reči na suđenju iznete su u novembru prošle godine, a kako smo već objavili Albić se sve vreme branio da nije ubio Lunu, već da ju je samo šamarao.

Kako je za Telegraf.rs tada ispričao Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", čiji pravnici zastupaju oštećenu stranu, jučerašnje ročište je bilo veoma potresno.

Naveo je da je njihova zastupnica Maja Atanasković do detalja iznela kroz šta je devojčica prošla, dok se Albić branio time da je "nije ubio već da ju je samo šamarao".

- Današnje suđenje mi je veoma teško palo pogotovo što je naša zastupnica iznosila sve činjenice, koje više nego jasno ukazuju da Albić mora biti kažnjen najstrožom mogućom kaznom. Naglasila da je devojčica dobila više od 50 udaraca, da je samoj devojčici slomljena nadlaktica, da su veštaci dokazali da joj je kosa bila iščupana, i da ju je besumučno udarao. Svima nama je u sudnici bilo teško slušati to - rekao je Jurić u novembru.

Dodao je da je ono što je optuženi, sada već okrivljeni Albić govorio u svojim završnim rečima, pokazalo da on nema ni trunku griže savesti.

Jurić je rekao i da je Albić juče veoma drsko ponašao u sudnici, te da je i dobacivao njihovoj zastupnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    23. oktobar 2021 | 18:13

    Zašto je majka blago osuđena? Pravda za Lunu.

  • V8

    23. oktobar 2021 | 16:33

    Tako je,zatvoriti na 40 godina imaće vremena da razmišlja šta bi bilo kad bi bilo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA