≫ 

Ovo su Džonićevi sinovi: I protiv njih se vodi istraga za ubistvo Đokića, sa ocem čekaju odluku o pritvoru

Džonićevi sinovi su, takođe, danas ispitani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu

  • 5
Goran Džonić i sinovi Stefan i Milan Foto-kolaž: Facebook

Sinovi Gorana Džonića, osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, S. Dž. i M. Dž., takođe, se sumnjče za isti zločin i protiv njih se trenutno vodi istraga.

Džonić i njegovi sinovi su danas saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Tom prilikom, Goran Džonić je promenio svoju odbranu, i branio se ćutanjem.

On, kako je otkrio naš izvor, pred tužiocem nije optužio osobe koje je isprva optužio kao saizvršioce, već se u tužilaštvu branio ćutanjem.

Džonićevi sinove su, zajedno sa ocem, danas su su bili u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a trenutno su  kod sudije za prethodni postupak, koji treba da donese odluku o pritvoru.

- Višem sudu u Nišu je podnet predlog da se protiv osumnjičenih odredi pritvor u trajanju od 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost - saopštio je Borisav Radonjić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Iako se isprva pronela informacija da su sa Džonićem saslušana braća K. M. i A. M., koji su sinoć uhapšeni, oni danas nisu izvedeni pred tužioca.

Goran Džonić, uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju, da podsetimo, priznao je krivicu, ali se branio da on nije jedini izvršilac svirepog ubistva.

On je za saučesništvo optužio ljude iz aleksinačkog kriminalnog miljea braću K. M. (40) i A. M. (39), koji su sinoć uhapšeni. Mada su se u medijima pominjala imena još trojice navodnih izvršilaca i pomagača, uključujući i Goranovog sina, zvanično je potvrđeno samo hapšenje K. M. i A. M.

Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gde žive. Njihov “folksvagen pasat” crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da su u zemlju propali.

Tela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Video: Osumnjičeni za masakr Đokića se krili u luksuznoj vili: Policija upala naoružana automatskim oružjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    23. oktobar 2021 | 23:29

    Svi uhapseni ljudi su ziveli bolje od pokojnika! On vozi neki stari pasat i kao navodno po seoskim pricama vozio prvo 100.000 pa onda pola miliona evra unutra-od prodaje kuce! U nekom selu kod aleksinca taman je mogao 30.000 da dobije. Na kraju zbog seoskih prica i 43.000e nestade cela porodica. Mislili su da ce naci mnogo vise, ali seoske price su porodici dosle glave! Pazite sta pricate i prenosite jer isto ovako nekome mozete doci glave!

  • Milica

    23. oktobar 2021 | 22:33

    Ne znam zašto, ovi momci mi ne deluju nimalo sumnjivo. Mada od početka, nešto smrdi u ovoj priči, kao da je umešana neka krupnija zverka, pa se skreće pažnja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA