≫ 

Trenutak kada Džoniće odvode u pritvor: Otac i sinovi pod istragom zbog ubistva Đokića

Oni su danas najpre ispitani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a zatim kod sudije za prethodni postupak

  • 1

Goranu Džoniću i njegovim sinovima sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu večeras je odredio pritvor od 30 dana zbog osnovane sumnje da su počinili teško ubistvo porodice Đokić.

Nakon što je sudija doneo ovakvo rešenje, Goran Džonić i još jedan njegov sin su oko 23.30 sata sa lisicama na rukama sprovedeni u pritvor, javlja reporter Telegrafa sa lica mesta.

Drugi sin izveden je iz zgrade Višeg javnog tužilaštva oko ponoći.

Svoj trojici je, inače, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, određen im je pritvor u trajanju od 30 dana, i to protiv G.Dž., S.Dž. i M.Dž. iz sela Moravac, iz razloga predviđenih članom 211 stav 1 tačka 2 i tačka 4 ZKP, a zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo.

Goran Džonić uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu 25-godišnju ćerku Lidiju.

On je za saučesništvo optužio ljude iz aleksinačkog kriminalnog miljea braću K. M. (40) i A. M. (39), koji su sinoć uhapšeni. Mada su se u medijima pominjala imena još trojice navodnih izvršilaca i pomagača, uključujući i Goranovog sina, zvanično je potvrđeno samo hapšenje K. M. i A. M.

Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gde žive. Njihov “folksvagen pasat” crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da su u zemlju propali.

Tela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Video: Burno u Moravcu: Policija odvela Džonićevu ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA