≫ 

Vulin o ubistvu Đokića: Raspisana poternica za još jednom osobom. Džonić pažljivo pripremao alibi

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da su pronašli neoborive dokaze da je Goran Džonić učestvovao u ubistvu

  • 13
Porodica Djokic, Moravac, Aleksinac Foto ilustracija: Telegraf/Privatna arhiva/Wikipedia

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras u emisiji "Hit tvit" na Pinku da policija ima saznanja da postoji još  saizvršalaca u ubistvo porodice Đokić osim Gorana Džonića, njegovih sinova i braće "Jojke".

- On se prvo branio ćutanjem, a pred sudijom za prethodni postupak izneo je svoju odbranu. Našli smo neoborive dokaze da je učestvovao u ubistvu. Pronađen je novac na njegovom imanju i predmeti koji su korišćeni za ubistvo. Ukazao je na svoje saučesnike. Njima je neposredno pre početka emisije određen pritvor. Raspisana je interna poternica za još jednim licem. Imamo saznanja da ih ima još više - rekao je ministar Aleksandar Vulin u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

- To je neshvatljivo. Nama je od početka bilo jasno, od prvog dana, da je neko ko ih poznaje ubica. To je vrlo pažljivo, profesionalno pripremljena likvidacija - rekao je Vulin, i dodao da je Džonić pažljivo pripremao svoje alibije kako bi opravdao svoje kretanje.

Istakao je da je glavni osumnjičeni pripremao alibije i pokušavao da opravda svako svoje kretanje, a pokazivao je potpuno odsustvo empatije.

- Inspektorima je pokazao jedno potpuno odsustvo empatije, kao da se ništa nije desilo. Samo kada bi došli do njega, počinjao je da plače, gubi živce i da se nervira. Ali kada bi ga pitali da li je neko od članova njegove porodice mogao da izvrši ubistvo, on je rekao što da ne - istakao je Aleksandar Vulin.

Vulin je ocenio da je ubistvo Đokića vrlo pažljivo, gotovo profesionalno pripremljena likvidacija, koju je  nazvao je "monstrouznom" ocenivši da je ono zgadilo Srbiju.

Podsećamo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu na predlog VJT, odredio je večeras pritvor do 30 dana braći K. M. i K .M. iz aleksinačkog sela Moravac poznatiji kao braća "Jojke".

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1, tačka 4 Krivičnog zakonika a zbog razloga predviđenih odredbom člana 211 stav 1, tačka 2 i 4. Zakonika o krivičnom postupku. Krivični zakonik u ovim odredbama navodi da se pritvor određuje ako postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivača. Takođe, razlog za određivanja pritvora u ovim slučajevima je ako je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina te ako je način izvršenja i posledica dela dovela do uznemirenja javnosti.

Za ubistvo Đokića, njegove supruge Gordane i 25-godišnje ćerke Lidije, čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru sela Moravac,  osumnjičeni su i Džonićevi sinovi M. DŽ. i S. DŽ.

Oni su juče saslušani pred tužilaštvom nakon čega im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.

Video: Policija se svojim terencem zakucala u Porše Kajena kako bi uhapsila osumnjičene za ubistvo Đokića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilbao

    24. oktobar 2021 | 22:01

    Ovi sa sela umesto da obrađuju dedovinu oni svi gledali mnogo filmove

  • ime

    24. oktobar 2021 | 21:55

    Njih 65 podelilo 43.000e… naravno mislili su da ima vise jer se tako pricalo po selu. Uzas

  • 890

    24. oktobar 2021 | 22:00

    Omg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA