≫ 

Nikolija strahuje od muža nasilnika, koji ju je pretukao: Nema mi života kad izađe iz zatvora

Goranu V. je određen pritvor u trajanju od dva meseca, za koji se samo pretpostavlja da će biti produžen, i veoma je moguće da se uskoro nađe na slobodi

  • 18
Nikolija Vučković

Foto: RINA

Stravične scene u Zablaću nadomak Čačka, krajem avgusta, kada je muž, nasilnik, nasrnuo na suprugu, majku njihovo četvoro dece, nanevši joj užasne povrede, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Nikoliji V. su nanete povrede opasne po život i do kraja života nosiće posledice stravičnog prebijanja kada je ostala i bez delova tela. Sedam dana bila je na ivici života i smrti, a danas na terapijama kojima vida teške povrede.

- Probudila sam se u bolnici posle nekoliko dana, izubijana, bez uha i u teškim podlivima. Ne znam kako sam preživela takvu torturu i udaranje po celom telu. Kasnije su mi doktori u bolnici i komšije iz Zablaća rekli da sam pretučena letvom koja je na sebi imala ekser - sa teškom mukom govori Nikolija za RINU.

Ali to na žalost izgleda nije kraj njenim stradanjima. Strah u kojem trenutno živi teži je od smrti.

- Znam da mi nema života onog trenutka ako bude pušten. Plašim se da će me ubiti. Ovo pričam ne da bih se svetila ili tražila kaznu, želim samo da pokušam da nastavim da živim kao čovek i podignem ovu nejač koja su jedna drugom do uveta. Ali mislim i znam da me neće ostaviti na miru iako samo to tražim. Nije prvi put da obeća, svi koji su pokušali da me zaštite su pretučeni, počevši od moga oca, kao i njegove majke koja je uvek bila na mojoj strani. Ne vidim spas, znam da me čeka pakao, pitanje je trenutka, žao mi je zbog dece, znam da preživljavaju sve sa mnom iako pokušavam da sakrijem - tiho priča ova mlada i na smrt pretučena žena.

Nikolija Vučković

Foto: RINA

Da li bi ovo značilo da bi Goran V. uskoro mogao biti pušten na slobodu?

Njen advokat Irena Ilić je rekla da je u toku postupak pred nadležnim čačanskim tužilaštvom, za krivično delo nasilje u porodici i da se još uvek ne zna ishod postupka. Ona kaže da njen klijent strahuje za život.

Podsetimo, Goran V. je u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci pretukao tridesetogodišnju suprugu Nikoliju, a potom je golu ostavio pored kontejnera gde su je pronašli meštani u besvesnom stanju. Više puta mu je izricana mera zabrane prilaska supruzi zbog nasilja, a protiv njega se vodi postupak za ugrožavanje života tastu koji je pokušao da zaštiti kćerku.

Goranu V. je određen pritvor u trajanju od dva meseca, za koji se samo pretpostavlja da će biti produžen, i veoma je moguće da se uskoro nađe na slobodi. Ono što uznemirava javnost je činjenica da Nikolija nije prvi put žrtva nasilja od strane svog supruga.

Advokat Irena Ilić apelovala je na sve nadležne organe da primarno zaštitite sve žrtve nasilja kako ne bi "ponovo postajale žrtve istih učinilaca, a sve iz razloga odsustva primene represivnih mera" i dodaje to da "nasilje u porodici nije porodična stvar već krivično delo."

Video: Ogavni snimak iz Splita: Tražio vode, udario ženu flašom u glavu i brutalno tukao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    25. oktobar 2021 | 12:08

    Ovo je klasicni pokusaj ubistva.Samo pukom srecom je ziva.Ako ga puste tek tako to daje vetar u ledja svakom buducem nasilniku.Udri zenu,ionako neces da odgovaras!!!

  • Srbija

    25. oktobar 2021 | 12:04

    Bez 10 -15 godina Ako ga sudija ne osudi treba dati sudiji doživotnu suspenziju.

  • Boki

    25. oktobar 2021 | 11:44

    Samo dva meseca pritvora? Njega treba osuditi na 10 do 15 godina zatvora. E nase sudstvo totalno propalo, nikada vise korupcije i mita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA