≫ 

Počelo suđenje hranitelju iz Šida optuženom za obljubu: Šest godina uznemiravao štićenicu?

Mirka M. (62) iz Šida tereti se za obljubu zloupotrebom položaja

  • 0
Zlostavljanje dece, maltretiranje, silovanje, tužna devojčica Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, u ponedeljak je održano suđenje Mirku M. (62) iz Šida, koji se tereti za obljubu zloupotrebom položaja. Mirko, koji se 12 godina bavio hraniteljstvom, prema optužnici, okrivljen je da je šest godina uznemiravao štićenicu M. V.(20), koja ga je prvo prijavila Centru za socijalni rad, a zatim su oni obavestili policiju.

Glavni pretres odvijaće se iza "zatvorenih vrata".

O onome što će se događati tokom postupka, kako je za Novosti rekao sudija Nikola Radanović, moglo bi se saznati nešto više, tek nakon objavljivanja presude. On u ponedeljak nije mogao da otkrije ni da li je optuženi izneo odbranu.

Dok neki Šiđani ne veruju optužbama protiv Mirka M., događaj koji je polovinom januara 2019. potresao javnost ipak je stigao do suda. Štićenica, koja je bila u njegovoj porodici od svoje sedme godine, tek kada je postala punoletna, smogla je hrabrost da stane na put hranitelju, kako je rekla, "da bi prekinula seksualno uznemiravanje".

Kako je tada ispričala radnicima Centra i policiji, kad je imala 11 godina, navodno je počelo njegovim dodirima po njenoj kosi i glavi, da bi je kasnije dodirivao po grudima i genitalijama, tražeći navodno da i ona to radi njemu. Sve te godine, kako je navela, ćutala je iz straha zbog svoje budućnosti, jer se plašila šta će biti dalje sa njom.

Iako je Mirko nakon saslušanja u tužilaštvu, priznao i potpisao sporazum o krivici, njemu je tada tužilac za ovo krivično delo odredio godinu dana kućnog pritvora. Međutim, zbog reagovanja javnosti, koja je u startu osudila ovu kaznu, smatrajući da nije adekvatna, Osnovni sud u Šidu je odbio sporazum.

Tada je Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici pokrenulo istragu, da bi u martu podiglo optužnicu, a Viši sud u Sremskoj Mitrovici je potvrdio u maju.

Kako su pre dve godine rekli u Centru za socijalni rad u Šidu, nikada nisu mogli da posumnjaju da se ovako nešto dešavalo u četiri zida, jer su Mirka i njegovu suprugu smatrali primerom hraniteljstva. Kao porodične ljude, koji su se trudili da detetu pruže sve što je u njihovoj moći.

Video: Pohapšen lanac pedofila: Nastavak akcije Armagedon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA