≫ 

Uhapšeno 16 osoba zbog zloupotrebe položaja: Oštetili gazdinstvo za skoro 3 miliona dinara

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

  • 0
Dvojica uhapšeni lisice policija

Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog

tužilaštva u Nišu, uhapsili su 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja i na taj način oštetile Šumsko gazdinstvo Vranje za oko 2.920.093 dinara.

Uhapšeni su zaposleni u Šumskoj upravi Bujanovac R. A. (57), G. N. (55), A. M. (54), N. Z. (51), Z. A. (63) i M. N. (33), kao i zaposleni u Šumskom gazdinstvu Vranje V. D. (54) i G. I. (52).

Takođe, uhapšeni su i zaposleni u ŠU Surdulica M. P. (37), G. J. (56) i B. S. (53), V. S. (60), odgovorno lice ŠU Bosilegrad, zaposleni u ŠU Vladičin Han M. M. (41) i D. B. (48), kao i T. S. (36), odgovorno lice preduzetničke radnje “Green forest“ Surdulica, i B. I. (41), odgovorno lice preduzetničke radnje

“Fagus“ Surdulica, saopštio je MUP.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još tri osobe - zaposlen u ŠU Bosilegrad, kao i odgovorna lica ŠU Surdulica i PR „Frahinus“, koji se, takođe, terete za

krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je na osnovu Odluke o dodeli Ugovora u otvorenom postupku javne nabavke na poslovima gajenja šuma na području ŠG Vranje za 2019. i 2020. godinu, Komisija ŠG Vranje u kojoj je bila većina osumnjičenih, sačinila fiktivne zapisnike o tehničkom prijemu izvedenih radova u kojem su konstatovali da su preduzeća “Green forest, “Fagus“ i “Frahinus” izveli radove na pošumljavanju terena u Odeljenjima Šumskog gazdinstva Vranje, što nije učinjeno.

V. D., odgovorno lice ŠG Vranje, tereti se da nije vodio evidenciju zaduženja i razduženja sadnog materijala, što je poslužilo T. S., odgovornom licu „Green forest“, da u dogovoru sa njim veći deo sadnog materijala prisvoji za sebe, a potom zajedno sa odgovornim licima firmi „Fagus“ i „Frahinus“ te radove fakturiše.

Na taj način oni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 2.920.093 dinara i za isti iznos oštetili ŠG Vranje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Hapšenje zbog zloupotrebe službenog položaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA