≫ 

Džonić umešao prvog komšiju u zločin: Mladić nije ni naslutio šta se krije iza poziva

Tek u razgovoru sa policijom mladić shvatio svu beskrupuloznost čoveka koga poznaje čitavog života

  • 51
Goran Džonić Porodica Đokić Foto: Facebook/Goran Dzonic

Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravac osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra ubio svog brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju, u pripremu zločina umešao je i dvadesetogodišnjeg komšiju, koji ništa nije slutio. Tek kada ga je policija obavestila gde je Džonić bio tog 26. septembra kada ga je povezao od Tešice do Moravca, mladić je shvatio svu beskrupuloznost čoveka koga poznaje čitavog života. Policija je ustanovila da on sa svirepim ubistvom nema apsolutno nikakve veze, te da ga je komšija prevario govoreći da mu je prevoz potreban zbog potpuno banalnog razloga.

Džonić se dan uoči zločina skuterom odvezao do šume između Tešice i Donje Trnave, gde je našao mesto na kome će zapaliti vozilo porodice Đokić koju je planirao da ubije iste noći. Nameravao je da se nakon što doveze vozilo i uništi ga, skuterom vrati u Moravac. Međutim, bilo mu je potreban neko ko bi ga, nakon što je skuter ostavio, odvezao do kuće. Bio je dovoljno oprezan da prepešači nekoliko kilometara pre nego što je zatražio pomoć komšije, kako bi sprečio da on eventualno poveže njegovo prisustvo sa mestom gde je zapaljeno vozilo.

Goran Džonić Moravac Mesto gde živi mladić / Foto: Telegraf/D.K.

- Prve smo komšije, ništa mi nije bilo sumnjivo, imao je logično objašnjenje zbog čega mu je potreban prevoz. Kazao mi je da je skuter odvezao kod nekog čoveka, nije pominjao da ga je negde ostavio, kao što sam kasnije saznao. Rekao je: 'Komšija je l' možeš da me povezeš?' Ništa mi u tom njegovom pozivu nije bilo sumnjivo. Rekao je da će me čekati ispred mosta na Moravi na ulazu u Tešicu. Tu sam ga pokupio svojim vozilom, i odvezao do kuće – priča mladić (ime i prezime poznato redakciji).

Dvadesetogodišnjak kaže da je na ovaj događaj potpuno zaboravio, te da o tome uopšte nije razmišljao čak ni kada je Džonić uhapšen.

- Kad je došla policija, začudio sam se, nije mi padalo na pamet da ta vožnja ima veze sa zločinom. Sad mi je baš krivo što mi je to uradio, šta sad tu mogu, ali ja nemam nikakve veze sa tim. Verujem da bi bilo ko uradio isto da ga je on pozvao – priča mladi Moravčanin.

Opisujući Džonićevo ponašanje tokom tog susreta, mladić kaže da je bio potpuno opušten.

Goran Džonić Moravac Mesto na kom je pokupio Džonića / Foto: Telegraf/D.K.

- Niko ne bi mogao da nasluti da nešto sprema. Pitao je šta radim, šta ima novo, kao da smo se sreli na putu do prodavnice, recimo. Normalno se ponašao kao svaki dan, ništa nije ukazivalo na ono što će se desiti – zaključuje Džonićev komšija.

Meštani Moravca u čudu su nakon saznanja da je Džonić na tako ružan način iskoristio prijateljstvo sa mladim čovekom.

- Naravno da taj dečko nema nikakve veze sa ubistvom Đokića. On je miran, dobar, iz ugledne porodice. Nikad ne bih poverovala da je u stanju da uradi bilo šta loše. Hteo je samo da pomogne komšiji kao što bi svako od nas uradio – kazala je Nadežda Milojević.

Goran Džonić Moravac Nadežda Milojević / Foto: Telegraf/D.K.

Policija je do mladića došla zahvaljujući nadzornim kamerama koje su u Tešici, selu koje se nalazi između Moravca, gde su Đokići ubijeni do mesta gde je pronađeno njihovo spaljeno vozilo, snimile Džonića kako odvozi skuter, vraća se sa vozilom u kojim upravlja njegov komšija, u noći ubistva odvozi vozilo Đokića, a zatim se ponovo skuterom vraća ka Moravcu. Zahvaljujući tome rekonstruisano je kretanje Đokića pre i nakon ubistva čime je potvrđeno da on stoji iza stravičnog zločina.

Video: Ovo je put kojim se kretao Džonić od mesta ubistva do mesta gde je spalio automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stana

    27. oktobar 2021 | 18:21

    Nikad ne verujte čoveku koji nosi Brkove ! Jer da su Dlake ukras nebi rasle na guzici .

  • JA

    27. oktobar 2021 | 19:08

    Ovi komentari sto brane ubicu koji je dokazano ucestvovao u likvidaciji direktno ili indirektno, su psihopate kao i on. Lecite se.

  • F

    27. oktobar 2021 | 19:29

    Dzonic izgleda da je neka Jajara cim hoće druge da uvuče u problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA