≫ 

Nema dokaza da su Vukotića pokušali da otruju cijanidom: Sud odbacio deo optužnice

Viši sud je ocenio da nema dovoljno dokaza za to krivično delo

  • 1

Viši sud u Beogradu odbio je deo optužnice kojom su Marko D., Nemanja M. i Marjan D., bili optuženi da su 6. decembra 2019. pokušali cijanidom da otruju navodnog vođu škaljarskog klana, Jovana Vukotića, koji je u to vreme boravio u ekstadicionom pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.

Viši sud je ocenio da nema dovoljno dokaza za to krivično delo, javljaju Novosti.

Viši sud je prihvatio deo optužnice kojima se Marku D., Marjanu D., Nemanji M. i Nikoli J. na teret stavlja nedozvoljeno nošenje gasnih pištolja, koji su prilikom hapšenja pronađeni u automobilu koji su koristili.

Takođe, sud je potvrdio i deo optužnice kojom se Marjan D. sumnjiči za falsifikovanje, kao i Marko D. za sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti, odnosno za to što je odgurnuo policajca tokom akcije hapšenja.

Viši sud je optuženima 15. oktobra produžio pritvor u kojem se nalaze od hapšenja u januaru 2020. godine, prenosi Tanjug.  

Prema delimično potvrđenoj optužnici, okrivljeni se terete da su obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu, ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid, koji su oni, prema sumnjama tužilaštva, hteli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana.

Vukotić je početkom februara 2020. godine izručen Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dve istrage pokušaja ubistava, ali su obe u međuvremenu obustavljene, i sada se nalazi na slobodi. On se pominjao u medijima kao "visoko rangirani pripadnik ''škaljarskog klana''”.

Pripremanje teškog ubistva je novi oblik tog krivičnog dela koji je u sprsko zakonodavstvo uvedeno 2019. godine na predlog MUP-a, i primenjuje se od 1. decembra 2019. godine.

Video: Snimak odvođenja škaljaraca: Ovako su ih ubacili u maricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgd

    28. oktobar 2021 | 08:00

    Ajmo svi vracarci napolje,treba vojska za ulicu a cekamo braci zloglasnu da izadju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA