≫ 

Malčanskom berberinu odbijena žalba, ostaje doživotno iza rešetaka

Devojčicu je presreo i oteo je, a potom je držao 10 dana pod pretnjom da će joj ubiti roditelje

  • 23
Malcanski berberin, Ninoslav Jovanovic, zatvor, resetke, dozivotna kazna Ilustracija: Nikola Jovanović

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev za zaštitu zakonitosti Ninoslava Jovanovića (47) iz Malče, poznatijeg kao "Malčanski berberin", koji je pravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola.

Ovaj zahtev kojim traži „otklanjanje nepravilnosti u presudi“ Jovanović je podneo Vrhovnom kasacionom sudu preko Višeg suda u Nišu 2. avgusta, nakon što je Apelacioni sud u Nišu 5. jula potvrdio presudu Višeg suda u Nišu Jovanoviću, navodi Tanjug.

Jovanović je zahtev napisao lično jer više nema prava na branioca po službenoj dužnosti, a sud je za manje od tri meseca doneo odluku iako inače u ovakvim predmetima prođe više vremena do donošenja odluke.

Okrivljeni Jovanović je višestruki povratnik, koji je više od 20 godina proveo u zatvorima.

Jovanović je devojčicu koja je tada imala 12 godina oteo 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu presrevši je na putu do škole, a potom je, pretnjama da će joj ubiti roditelje, držao u strahu punih 10 dana. "Malčanski berberin" je devojčicu pozvao je da uđe u "punto" koji je pre toga ukrao predstavivši se kao "Bojan iz Niša, novi električar u njenoj školi".

Kada je shvatila da ne idu prema školi, rekao joj je da je oteta "jer je njen otac ukrao dijamant od neke babe iz Niške Banje" i da će "morati da bude sa njim dok ga on ne vrati". Tada joj je prvi put zapretio da će joj ubiti roditelje ako ga ne bude slušala. Kada je devojčicu odveo do prve kolibe u kojoj ju je krio i zlostavljao, ona je pokušala da pobegne.

Međutim, kako se navodi u optužnici, Malčanski berberin ju je tada udario u glavu i odsekao joj pramen kose. Do 29. decembra na različitim lokacijama na teritoriji Niša, Svrljiga i Knjaževca, do kojih su dolazili pešice, zlostavljao je, tukao i pretio devojčici da će joj ubiti roditelje. Ne bi li je uplašio i odvratio od toga da traži pomoć govorio joj je da su ljudi, koje su sretali usput, zli.

Više puta joj je šišao kosu, a dok ju je skrivao u Orešcu devojčica je pokušala da se odbrani tako što je ciglom nasrnula na njega, međutim on ju je u tome sprečio. Veštačenjem je nesumnjivo utvrđeno da je Jovanović bio uračunljiv kada je činio krivična dela, što su pred sudom potvrdili psiholog i psihijatar koji su bili deo tima veštaka.

Reči sudije Višeg suda u Nišu Tamare Savić, predsednice sudskog veća koje je izreklo istorijsku presudu, još uvek odzvanjaju kao opomena.

- Ponovnim puštanjem na slobodu bilo kada, on bi našao novu žrtvu. Doživotni zatvor je jedina kazna koja ga može sprečiti da čini krivična dela - rekla je prilikom obrazlaganja presude u Višem sudu u Nišu, sudija Savić.

Jovanović je osuđen Višem sudu u Nišu 5. januara ove godine na kaznu doživotnog zatvora, a nakon što je početkom avgusta Apelacioni potvrdio presudu, on je iz Kazneno popravnog zavoda u Nišu gde je bio u pritvoru prebačen u zatvor u Zabeli kod Požarevca gde će boraviti do kraja života.

Video: Snimak Malčanskog berberina pre suđenja: Dovezen u zgradu Višeg suda uz velike mere obezbeđenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    29. oktobar 2021 | 17:06

    Cekaj bre njemu dozivotnaaaa..A onima sto ubise neduznu decu kolima tatinisinovi oni slobodniii eee moja drzavoo i sudstvo..onog uxapsise za 40 grama vutre ove pustise sa tonu ma ludilooo breeee

  • Ejte

    29. oktobar 2021 | 18:07

    A ovoga sto je silovao maloljetnu cerku, sto sa njim?! Imam predlog, na Terazije ga rascerecite, za opomenu drugima.

  • Nela

    29. oktobar 2021 | 17:19

    Tako je i ne treba. Zveri je mesto u kavezu, doživotno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA