≫ 

Jelenino telo 3h bilo na suncu, biološki tragovi nisu mogli da se skinu: Živa bačena u kanal

Nekadašnji načelnik za krvne delikte izneo nepoznate detalje iz istrage ubistva pevačice Jelene Marjanović

  • 3

Žarko Popović, nekadašnji načelnik odseka za krvne delikte, otkrio je gostujući na TV Hepi detalje o smrti pevačice Jelene Marjanović i izneo neke pojedinosti o ovom svirepom ubistvu.

- Marjanović je tog dana došao kod nas u službu da prijavi nestanak supruge, i njegova priča je bila dosta nelogična. Bio sam tada šef Odseka za uviđajno-operativne poslove PU Beograd, odmah sam obavestio načelnika Trećeg odeljenja da imamo čoveka sa sumnjivom i nelogičnom pričom. Došao je i ispričao da je sa suprugom i ćerkicom izašao da šeta nasipom. Kaže "ona je trčkarala ispred nas a ja sam ćerkicu držao za ruke i išli smo lagano za njom. Ona je u jednom trenutku nestala." Kraj. Mislim da su mu tada kolege odredile 48 sati zadržavanja bez mnogo dokaza i činjenica - ispričao je Popović.

Nije bilo vidljivih povreda 

Objašnjava da ukoliko je nekome određeno zadržavanje od 48 sati i ne pronađu se dokazi, privedeni mora biti pušten iz pritvora, i ne može više biti privođen po istoj stvari. Kaže da mu je cela priča Zorana Marjanovića bila nelogična i misteriozna.

- To je bila prva velika greška. Pušten je na slobodu posle 48 sati. U mojoj prvoj narednoj smeni javljeno je da je nađen leš u tom kanalu. Pretpostavili smo da je to to, ali u policiji moraš da se uveriš na bazi činjenica. Okrenuo sam tužioca i rekli su nam da mi to radimo. Poslao sam ekipu na lice mesta, tog dana je bilo 30 stepeni napolju. Vatrogasci su izvukli njeno telo iz vode i stavili ga u ležeći položaj pored kanala.

- Kolega mi je javljao šta se dešava, na njenom telu nije bilo vidljivih povreda, ni kontaktnih sadržaja ispod noktiju i nigde nikakvih povreda, garderoba sva uredna onako kako je prijavljena, bez tragova cepanja i kidanja. Jedino su bile vidljive povrede u predelu temenog dela glave. Na odbukciji je utvrđeno da je ona bačena u kanal živa, jer su joj stomak i pluća bili puni vode, znači disala je pod vodom kad je ubačena u kanal. Zvanično, tu se uzrok smrti može napisati da je smrt prouzrokovalo gušenje, ugušenje kome su doprinele povrede, jer da nije bila tako snažno povređena u glavu mogla bi da izađe iz kanala - kaže Popović.

Nekadašnji načelnik odseka za krvne delikte objašnjava da je nastupio problem.

- Ona je položena na travnatu površinu, rekao sam kolegi da je prekriju nečim zbog muva i obavestili smo tužioca. Gospođa tužilac nam je rekla da trenutno ima saslušanje, privedena lica ima u Palati pravde i mora da ih sasluša i da malo sačekamo. To malo čekanje je trajalo tri sata - kaže Popović i dodaje da je Zoran Marjanović za to vreme bio na slobodi, jer je pušten iz pritvora nakon 48 sati zbog nedostatka dokaza.

Doneta i bačena živa u kanal

Naglašava da je telo Jelene Marjanović tri sata stajalo na suncu čekajući tužioca.

- Usled visoke temperature nastupile su takve morfološke promene na njenom telu da nijedan biološki trag više nije mogao da se skine koji bi mogao biti validan u Tužilaštvu kao dokaz. Da su nam dali ovlašćenje da mi završimo uviđaj, završili bismo - kaže on.

Popović tvrdi da je Jelena Marjanović doneta i bačena u kanal živa. Ističe i da ga niko nikada iz Tužilaštva nije pozvao, ali dodaje i da nema potrebe da ga zovu jer je obdukcijom utvrđeno šta je pravi uzrok smrti.

- Imala je povrede dugačke sa oštrim ivicama, nanete velikim nožem ili satarom. Imala je više takvih povreda u temenom delu glave, ništa po licu ili telu - kazao je Popović.

Video: Teodora Krsmanović-sećanje na sestru Jelenu Marjanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    2. novembar 2021 | 17:26

    Ma Muž zana šta se desilo 100%

  • Selma

    15. decembar 2021 | 18:35

    Muz je ubica on je ubio Jelenu

  • Popoviću

    21. decembar 2021 | 16:44

    Ako sve to znaš, gde si bio 5,5 godina sa ovom pričom? Kaži ko je od tvojih kolega i zašto opstruisao istragu ili ućuti više!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA