≫ 

Belojević: Uplata Partizanu izvršena u skladu sa zakonom

Belojević je dodala da veruje u pravosudni sistem svoje zemlje i da će se rado odazvati pozivu tužilaštva i podneti im sve dokaze da je Sekretarijat za omladinu i sport radio po zakonu

  • 0
Tribina, Republika srpska, Dragana Pešić Belojević Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sekretarka za sport i omladinu Beograda Dragana Belojević kaže da ju je neprijatno iznenadila vest da je Više javno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv nje i njenog saradnika zbog transfera koji je Grad Beograd imao prema Partizanu i ističe da je uplata tom klubu izvršena u skladu sa zakonom.

- Uplata Partizanu izvršena je u skladu sa zakonom, u jasnoj i transparentnoj proceduri, a primalac novca je dostavio dokaze o tome kako je novac utrošen. Za nas je time slučaj završen jer mi nismo nadležni da kontrolišemo da li su dokazi koji su nam dostavljeni tačni - rekla je Belojević za Tanjug.

Kako je istakla, da je urađeno sve po zakonu potvrdila je prošle godine Državna revizorska institucija koja je kontrolisala kako ovaj transfer, tako i druge transfere drugim klubovima.

Belojević ponavlja da je gradski Sekretarijat za omladinu i sport postupio po zakonu.

- Mi smo dokaze o trošenju novca dobili, a tvrditi da smo krivi jer nismo proverili da li su dokazi ili računi pravi isto je kao optužiti službenika banke zato što mu je neko doneo potvrdu o kreditnom limitu, a on nije proverio da li je potvrda tačna - rekla je Belojević i dodala da odgovornost za istinitost računa imaju oni koji ih podnose.

Belojević je dodala da veruje u pravosudni sistem svoje zemlje i da će se rado odazvati pozivu tužilaštva i podneti im sve dokaze da je Sekretarijat za omladinu i sport radio po zakonu.

- Iza za mene je 30 godina sportske karijere bez jedne mrlje, svoj posao radim odgovorno i neću dopustiti da bilo ko to ukalja - poručila je Belojević.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazure i još trojice osumnjičenih zbog zloupotrebe položaja.

Naredbom o sprovođenju istrage, pored Vazure, obuhvaćen je i direktor biciklističkog kluba Partizan Branko Bojović zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, dok su pod istragom za krivično delo zloupotreba službenog položaja sekretar za sport i omladinu Gradske uprave Beograda Dragana Belojević i samostalni savetnik za normativno ekonomske poslove i poslove finansija u tom sekretarijatu Duško Milovanović.

Video: Ovi stadioni gradskih rivala skoro da se dodiruju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA