≫ 

Dijana Hrkalović ponovo saslušana u okviru proširene istrage

Hrkalović je uhapšena 15. septembra

  • 31
Dijana Hrkalović Foto: MUP

Bivša sekretarka u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijana Hrkalović ponovo je danas saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem, rečeno je Tanjugu utom tužilaštvu.

Ona je na saslušanje bila privedena iz pritvora u kojem se nalazi od 15. oktobra i nakon toga je vraćena u Okrtužni zatvor.

Pored nje, danas je u tužilaštvu ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, potvrdili su Tanjugu u tužilaštvu.

Pisanje medija u vezi sa njihovom povezanošću sa Darkom Elezom, koji je izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela, u tužilaštvu nisu komentarisali, kao ni detalje kirivične prijave.

Hrkalović i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgocvina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do 8 godina.

Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Ovi izveštaji, prema rečima njenih advokata, nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u nekim novinama.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićka je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićeva je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

Negirala delo

Hrkalovićeva je na saslušanju negirala krivično delo i izjasnila se da nije kriva, preneo je Tanjugu jedan od njenih branilaca advokat Nenad Tasić.

U tužilaštvu je danas ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić koji je zajedeno sa Hrkalovićkom obuhvaćen dopunom krivične prijave koju je policija dostavila tužilaštvu.

Nakon njih ispitano je i nekoliko svedoka, policajaca iz Policijske uprave uprave Novi Sad, a prema rečima njenog advokata nijedan je nije teretio niti spomenuo.

Tasić je rekao da se Hrkalovićka i Šušnjić terete "zbog neovlašćenog prisluškivanja bosanskog kriminalca Darka Eleza", koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Video: MUP nikada bolje nije radio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    22. novembar 2021 | 16:02

    Na kraju ce biti proglašena nevinom, a onda ce država morati sve da plati, naravno od nasih para.

  • Srbija ceka-samo dokle

    22. novembar 2021 | 19:47

    Kad ce na red VAZURA,VUCELA N.NEDIC, TERZIC COVIC ? SVI ZRELI ZA PRDEKANU . Pocnite vec jednom .

  • Silvija

    22. novembar 2021 | 18:55

    Samo cekam da se ovo podlo lice smakne iz medija i ostane u ztvoru.Ako Bog da isplivace istina o ubijenom inspektoru u bolnici,Drugi koji su ubijani kao ptice po Beogradu nesme se nemoze se zaboraviti.Pravda mora izaci na videlo za njihove familije ,nije Srbija Afrika gde ljudi nestaju i nikada ih ne pronadju ko ih je ubio.Hrckalica ce dobiti svoju nagradu ,istina i pravda mora pobediti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA