≫ 

Klinci danju krali drva za ogrev iz šuma Bogatića: Dolijali kad se Žika zainatio

U šumi Žike Vesića isečeno oko 12 kubnih mtara jasenovog drveta

  • 8
Drva, šuma

Foto: D. Grujić

U jesen, kada se priprema ogrev za zimu, kradljivci u Mačvi više nego u drugo doba godine kradu drva iz šuma, ne prezajući da testerama obore visoka stabla jasena i hrasta i sve odnesu da bi se grejali ili prodali. Na meti su najčešće velike i stare šume u kojima se teže primeti kada se iseče nekoliko stabala.

Policija u Bogatiću je posle učestalih krađa u selu Glogovcu razotkrila grupu maloletnika iz Badovinaca koji su osumnjičeni da su u tri šume isekli 29 stabala jasena i hrasta.

- Po nalogu višeg javnog tužilaštva protiv maloletnika je podneta krivična prijava u redovnom postupku i oni će biti procesuirani kod sudije za maloletnike - kažu u policiji.

Dolijali su sasvim slučajno, nakon što ih je u šumi Milana Simeunovića primetio njegov komšija Žika Vesić. Pošto je u njegovoj šumi ranije isečeno oko 12 kubnih metara jasenovog drveta, on se zainatio da "uhvati" lopove, pa je češće od kuće išao da obilazi svoju šumu.

- Na putu do svoje šume ugledao je trojicu dečaka koji su u trenu krenuli da beže preko njiva, a ostavili su traktor i punu prikolicu drva. Policija je izašla i obavila uviđaj i kada su kradljivci pronađeni Milanu su drva vraćena, a lopovima traktor i prazna prikolica - kažu u selu.

Drskost lopova koji u seču kreću u po bela dana traktorom i prikolicom, a sa sobom ponesu motorne testere i sekire ne može da shvati Branislav Nikolić, čiju šumu su nedavno dva puta posetili nepoznati ljudi i "oborili" 7 jasenova.

Njegova stara šuma, sa stablima koje je davno zasadio deda, nalazi se u blizini šume u kojoj su zatečeni lopovi. Sve je prijavio policiji, a sumnja da su i njega pokrali maloletnici iz Badovinaca.

- Na strnjici pored šume su bili vidljivi traktorskih guma. Kod mene su prvi put odsekli četiri jasena, a potom još tri. Lepa, debela stabla koja sam mislio sebi za zimu da isečem, ali me preduhitrili. U šumi sam zatekao samo panjeve, a na obodu šume su ostavili granje - kaže Branislav i dodaje da je po nalazu šumara ostao bez 6 kubnih metara drva.

Jasenovo drvo je najkvalitetnije i najviše se traži, a metar ovog drveta se prodaje po 70 evra. Iako su kradljivci dolijali, za domaćine nema nade da će im drva biti vraćena ili šteta bilo kako nadoknađena.

- Nadamo se da će policija do kraja istražiti ovaj slučaj i da se neće sve završti na prijavi protiv maloletnika. Otkuda im traktor i prikolica - pita se Branislav Nikolić, koji kao i njegove komšije smatra da je neko angažovao maloletnike jer zna da, ako budu uhvaćeni na delu, ne mogu da budu osuđeni, već će kod sudije za maloletnike dobiti samo - ukor.

Video: Ruska bomba postala crnogorska snajka: Sad cepa drva na Cetinju u bikiniju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljudi

    27. novembar 2021 | 19:52

    Kradu u Zlatnom Dobu ma nemoguće!!!!

  • alal vera alal vera

    27. novembar 2021 | 19:26

    ne moze nocu mrak je nevidi se

  • Bravo

    27. novembar 2021 | 20:05

    To su sposobna deca, niti su ubili nekog niti uradili nešto čime bi uništili državu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA