≫ 

Nasilnik koji je tinejdžeru polomio vilicu priznao krivicu: Svega se seća kroz maglu, bio veoma pijan

Domaćin kuće u kojoj se slavio Aranđelovdan je izašao i na ponudu muzikanata rekao da ne žele trubače i sve bi se na tome završilo da iz kuće nije istrčao drugi čovek * Nasilnik je istrčao sa nekoliko staklenih flaša, gađao muzičare njima i psovao ih

  • 6
Tinejdžer, maloletnik pije alkohol, alkoholizam među decom, omladinom, pijan, pijanstvo

Foto-ilustracija: Shutterstock

Meštanin lebanskog sela Pertate S. M. (23), koji je 21. novembra pesnicom polomio vilicu učeniku srednje škole (16) iz Lebana, priznao je krivicu, ali je pri saslušanju rekao da se svega seća kroz maglu jer je bio veoma pijan, potvrđeno je JuGmedii u Osnovnom tužilaštvu u Lebanu.

Šesnaestogodišnjak je tešku telesnu povredu zadobio oko 21 sat u obližnjem selu Pertate, kada je jedan iz orkestra sa kojim je svirao trubu, zakucao na vrata, gde se slavio Sveti Aranđel, s pitanjem da li želi domaćin da gostima odsviraju nešto. Na jugu Srbije inače je običaj da muzikanti domaćinima sviraju na verskim praznicima, u dvorištu ili u kući, bez pogađanja, već koliko gazda odluči da im da.

- Moj brat je mlad, on tek uči trubu, i te večeri su bili pozvani da uveseljavaju goste na slavi u kući jednog domaćina u Pertatu. Kada su završili svirku kod njega, krenuli su ulicom, pa kako su videli da se i u obližnjoj kući slavi, pozvonili su. Domaćin je izašao i rekao da ne žele trubače i sve bi se na tome završilo da iza njega nije istrčao drugi čovek - priča brat maloletnika.

Taj drugi čovek, S. M. bio je gost na slavi.

- Prema priči mog brata i njegovih drugova, on je iz kuće istrčao sa nekoliko staklenih flaša punih piva, gađao ih njima i psovao im cigansku majku. Nikog, na sreću nije pogodio, ali su svi iz orkestra pobegli. Moj brat je malo krupniji i izgleda da je bio na začelju, pa ga je ovaj sustigao, udario ga pesnicom po vilici toliko snažno, da ga je oborio.

Prolaznica počela da vrišti, inače bi gore prošao

 

Možda bi, dodaje, još gore prošao da neka žena, koja je tu prolazila, nije počela da vrišti i da ga odvraća od namere da nastavi da tuče mladića.

Iako povređen, on je još ležeči pozvao telefonom svog brata koji je odmah otišao u policiju, pa je krenula i hitna pomoć. Iz leskovačkog urgentnog centra odmah je prebačen u KC Niš gde je danas operisan i sada se oseća dobro.

- Veoma je uplašen, pa čak i sada u bolnici iako je u sigurnim rukama. Ovo je, nažalost, prvo njegovo loše iskustvo u životu i ja mislim da nikada više neće uzeti trubu u ruke, iako je naš otac imao svoj trubački orkestar.

Nije bilo razloga da neko nasrne na muzičare

 

Mladić priča smireno, tiho, ali kaže da mu je u duši vatra.

- Ja znam da je nekome stalo do muzike na slavi, a drugima nije. Međutim, nije bio ni jedan razlog da se nasrne na muzičare, tim pre što je moj brat tu bio, praktično, šegrt, da zaradi neki dinar za džeparac - dodaje brat napadnutog maloletnika.

Ovaj šesnaestogodišnji mladić će se fizički oporaviti, ali će do kraja života pamtiti polomljenu vilicu i pijanog slavskog gosta.

- Zato što je u duši još dete. On je naš treći brat, mezimac u porodici, tih i rado viđen u društvu - zaključuje brat povređenog učenika.

S obzirom da je priznao krivicu, nasilnik nije pritvoren i braniće se sa slobode za nanošenje teških telesnih povreda.

Video: Bije kao sveti Ilija u ženskom obliku: Nasilnik napao devojku pa dobio teške batine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    23. novembar 2021 | 17:28

    Taj sto je decku razbio vilicu ,dzaba slavi slavu,slaviti slavu rdjavog srca i zle duse ,,nece se udvoriti Bogu i dobiti blagodeti Bozije,jer mi svo svi prozirni pred Bogom ,nema foliranja,nema lazi

  • Baba Mara

    23. novembar 2021 | 17:07

    Da li bi bio u pritvoru da se ne radi o decku romske nacionalnosti ???

  • Ma nemoj

    23. novembar 2021 | 16:26

    A kad si toliko pijan bio sto ne odes I skocis sa solitera od 10 spratova na glavu, nebi ni tebe mnogo bolelo, dajtemu 5 godina pa da se otrezni. Nego u ovu drzavu je sve dozvoljeno zato se I svasta desava I nikom nista, nemamo Sud nema pravde nema zakona samo imamo ministra svih ministara, kadiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA