≫ 

Ovo su deca koja su sinoć ubijena kod Dečana: Razredna devojčice je uputila potresnu poruku

Vozač je umro na licu mesta, učenici u bolnici

  • 13

Najmanje tri osobe ubijene su sinoć u pucnjavi koja se oko 19 sati dogodila kod sela Glođane u opštini Dečani na Kosovu i Metohiji. Kako su preneli albanski mediji, u pucnjavi je stradao vozač autobusa koji je išao iz Đakovice do Dečana, a poginule su i dve mlade osobe, devojka G. M. i mladić L. H, koji su imali 17 i 18 godina.

Na službenoj stranici Srednje ekonomske škole "Kadri Kusari" u Đakovici objavljeno je da je L. H, učenik ove škole, jedan od ubijenih prilikom napada na autobus u Glođanu, prenosi Kljan Kosova.

Razredna ubijene tinejdžerke oprostila se od nje na Fejsbuku.

"Proklet bio ti, kriminalcu, koji si ubio moju učenicu. Saučešće porodicama svih koji su večeras ubijeni", napisala je.

Tinejdžerka G. M. bila je učenica srednje medicinske škole. Njena rođakja rekla je da je devojci bio san da postane doktorka. "Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se kao i svakog dana, autobusom, kao i svi učenici”, rekla je ona.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

- Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta, gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih je u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija - rekao je Beriša za T7.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako u bolnicu u Peći stiže još ranjenih.

- Vozač je umro na licu mesta, učenici su umrli u bolnici - rekao je gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj. - Šokiran sam i ožalošćen zločinačkim napadom u Glođanu, u kom su tri osobe izgubile život - rekao je Ramosaj. - Najiskrenije saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije, s vama smo u ovim teškim trenucima za sve nas. Apelujem na organe reda da što pre otkriju i uhapse počinioca ovog niskog kriminalnog čina - naveo je gradonačelnik Dečana.

Dodao je da je bus vozio učenike od Đakovice do Dečana.

Iz policije su tokom večeri kazali, kako piše Kosovo Online, da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus. Ali, nešto kasnije pojavile su se nove informacije. Zamenik regionalnog direktora policije u Peći Veton Eljšani rekao je da se sumnja da je jedna osoba napala autobus.

Nijedna mogućnost nije isključena i u toku je potraga za napadačem ili napadačima. Kosovo Online javlja da je autobus izrešetan kalašnjikovom.

Oglasila se Vjosa Osmani 

 

Predsednica takozvanog Kosova Vjosa Osmani oglasila se nakon napada. Osmani je na Fejsbuku napisala da je napad na studentski autobus udarac na bezbednosni poredak Kosova. Kako je navela, sigurnost građana je prioritet i od te misije se neće odustati.

- Šokantna vest o krivičnom delu u Glođanu, u kojem su, prema aktuelnim podacima, život izgubile tri osobe, a jedna je povređena. Izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih i želim brz oporavak ranjenima - napisala je Osmani.

Još nije poznat motiv ovog napada. Večernje novosti su sinoć objavile da bi motiv mogao biti osveta. Naime, kako pišu, bio je samo jedan napadač. Kako oni pišu, naglašavajući da se radi o nepotvrđenoj priči, jednog od putnika su vozač i kondukter izbacili jer je uznemiravao devojke. On je zatim uzeo kalašnjikov, sačekao autobus i počeo da puca. Priča nije potvrđena.

Kasno uveče oglasile su se kosovske vlasti. Kažu da još ne mogu da govore o broju počinilaca i da se istraga vodi u više smerova.

Video: Albanci kamenuju Srbe tokom slave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вита

    27. novembar 2021 | 12:26

    Саучешће породицама настрадалих, али, запитајмо се, Да ли би ико, али, ИКО оплакивао и жалио да су српски животи у питању, и да је у питању несрећа било где у остатку Србије или у Републици Српској? Нико из региона нас не би жалио, (чак ни они које смо до јуче сматрали најрођенијим, типа Црногораца, боље речено Milogoraca) да не спомињем остатак некадашњег југо простора. Српске и руске трагедије су увек најјефтиније и предмет највећег подсмеха и сарказма дуж готово целе Европе и запада, бојим се и шире...

  • Siptarski teroristi

    27. novembar 2021 | 10:45

    ne miruju

  • Marko

    27. novembar 2021 | 11:03

    I sada ce da osude Srbe, nazalost cista namestaljka... Saucesce porodicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA