MUP: Svaka blokada saobraćaja je kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova

Povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mesta i auto-puteva u Republici Srbiji, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova

  • 13
Policijska blokada na izlasku iz Podgorice

Foto: Nikola Tomić

Povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mesta i auto-puteva u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da obavesti javnost da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

Članom 6. Zakona o javnom okupljanju, propisano je da okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije.

Svaki neprijavljeni skup, a posebno onaj koji se odvija na putevima i mostovima je veliki rizik i izazivanje opasnosti po učesnike u saobraćaju, kao i učesnike skupa, saopštio je MUP.

Pošto skupovi nisu prijavljeni policija ne može da vrši njihovo obezbeđenje i da garantuje bezbednost. Svu odgovornost za sve što može da se desi snose organizatori neprijavljenih skupova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jel te?

    27. novembar 2021 | 13:30

    Narod ne sme da krsi zakon,a vlast sme kako god i šta hoce?

  • Fizio

    27. novembar 2021 | 13:28

    A prijavili su skup od kada satro padaju brojke...sendvicari puni busevi

  • SANJA

    27. novembar 2021 | 13:36

    OVO JE SPONTANO OKUPLJANJE TU TAJ CLAN NE VAZI...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA