≫ 

Operisan ranjeni putnik iz autobusa u Glođanu: Istraga o napadu vodi na 3 koloseka

Autobus koji je prevozio učenike iz Đakovice u Dečane napala je maskirana osoba, a u napadu su tri osobe poginule, dok je jedna povređena

  • 1

Ranjeni u sinoćnjem napadnu na autobus u Glođanu kod Dečana uspešno je operisan i izvađen mu je metak iz tela, saopšteno je iz bolnice.

Kako prenosi Reporetri, povređeni je da je van životne opasnosti.

Portal navodi da je sinoć oko 19.00 sati napadnut autobus između sela Šaptej i Glođana.

Autobus koji je prevozio učenike iz Đakovice u Dečane napala je maskirana osoba, a u napadu su tri osobe poginule, dok je jedna povređena.

Vozač autobusa stradao je na mestu događaja, a povređeno je troje učenika, od kojih su dvoje - devojčica i dečak starosti 16-17 godina preminuli u bolnici u Peći.

Počinilac ni motivi napada za sada nisu poznati.

Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je da se istraga o napadu trenutno vodi na dva ili tri koloseka.

- Na terenu su sve relevantne jedinice. Trenutno imamo dva ili tri koloseka na kojima radimo, ali ne možemo da damo detalje jer je istraga u početnoj fazi - rekao je Mehmeti, prenosi Kljan Kosova.

Dodao je da policija ima sumnje sa određenim osnovama, ali da je je rano da se kaže da li ima osumnjičenog.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uputio je saučešće porodicama stradalih u napadu na autobus u Glođanu kod Dečana.

Kako je preneo Kljan Kosova, Aljbin Kurti je saučešće izrazio i u ime vlade u Prištini.

On je naveo da su svi građani šokirani zbog ubistva troje ljudi i napada vatrenim oružjem na autobus sa studentima u Glođanu kod Dečana.

- Povređenima želimo brz oporavak - naveo je Kurti i dodao da je policija mobilisana u punom kapacitetu i da radi na rešavanju ovog teškog zločina.

Elsani: Ne verujemo da je napad na autobus kod Dečana teroristički akt

 

Zamenik komandanta kosovske policije za region Peći Veton Elšani izjavio je da policija za sada nema razloga da veruje da je sinoćnji napad na autobus kod Glođana, u kojem su stradale tri osobe, teroristički akt., piše Tanjug.

Prema rečima Elšanija, policija ima razloga da veruje da je napad izvršila jedna osoba, prenosi portal Reporteri.

Portparol bolnice u Peći Naim Sahiti potvrdio je da je povređena osoba koja je smeštena u toj bolnici u stabilnom stanju. Prištinski mediji preneli su da je povređeni uspesno operisan i da je van životne opasnosti.

Predstavnici policije i tužilaštva saopštili su da se istraga odvija u nekoliko pravaca, ali da još nema osumnjičenih.

U sinoćnjem napadu poginulo je dvoje učenika i vozač autobusa. Autobus je u trenutku napada saobraćao na relaciji Đakovica - Dečani.

Video: Vučić najavio da će pisati svim šefovima država: Tražiću objašnjenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nedostupna

    27. novembar 2021 | 22:00

    U nedostatku Srba, napadaju svoje autobuse, navika je cudo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA