≫ 

Muškarac iz Niša koji je ubio majku, pa napravio žurku, ponovo u zatvoru

Optuženi je u svojoj odbrani pred sudom naveo da droga koja je kod njega nađena predstavlja zalog za novčanu pozajmicu

  • 2
Policija, hapšenje, maloletnik

Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Shutterstock

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je Igor S. (31) iz Niša osuđen na pet godina i 10 meseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge i napada na ovlašćena službena lica.

On je prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu bio oglašen krivim da je 2. juna prošle godine posedovao 85.55 grama heroina i da napao policajce koji su ga hapsili, a nakon odluke Apelacionog suda presuda Višeg suda postala je pravosnažna, piše Blic.

Igor S., koji je iz zatvora izašao 7. februara prošle godine, posle izdržanih 11 godina zbog ubistva majke dr Dragane Nikić, branio se pred Sudom da je heroin koji je kod njega pronađeni bio samo navodni zalog za novčanu pozajmicu, da se on ne bavi prodajom droge, te da nije napao policajce već da je samo pokušao da od njih pobegne i odbrani se jer navodno nisu imali značke. No, Viši sud nije prihvatio njegovu odbranu, a Apelacioni sud je potvrdio da je činjenično stanje utvrđeno pravilno.

Uhapšen je 2. juna prošle godine oko 11.15 časova nišavskom keju, a osim droge kod njega je nađeno i 163.6 grama susptance za uvećanje mase heroina i jedna vagica. Prema optužnici, nakon što su se trojica policajaca legitimisali i zatražili da stane, on je počeo da beži. Policajca Ivana Jošanovića koji ga je sustigao optuženi je udario šakom u lice i vrat, bacio ga na zemlju i pokušao da mu otme pištolj koji se nalazio na kaišu.

On se tereti da je pištolj uhvatio za rukohvat ali ga je policajac sprečio u tome. Nakon dva, tri minuta otimanja oko oružja, prema optužnici, mladić je uperio pištolj u grudi policajca i pokušavao da repetira pištolj pritiskom o njegove grudi a policajac ga je onemogućavao u tome pritiskanjem obarača. Pošto je izvukao šaržer nastavio je da beži ali su ga druga dvojica policajaca sustigla i uhapsila.

Optuženi je u svojoj odbrani pred sudom naveo da droga koja je kod njega nađena predstavlja zalog za novčanu pozajmicu a da novac nađen u njgovom stanu nije od prodaje droge već da je to deo para od 15.000 evra koje je dobio 2011.godine u sudskom postupku.

"Isprogramiran sam da ne smem da napadam službena lica"

 

Igor S. je u u izjavi pred sudom ranije naveo i da nije pokušavao policijacu da otme pištolj i da ga nije okretao ka njemu, već da se samo branio jer je navodno dobio udarce u glavu.

- Dugo sam bio u zatvoru. Ja sam isprogramiran da ne smem da napadnem službeno lice. To je u mom mentalnom sklopu, takav je program vaspitanja u KPZ. Ne može da mi se stavlja na teret nešto što mi nije u mentalnom sklopu - rekao je na suđenju u Višem sudu u NIšu.

Ubio majku, pa pravio žurku

Navodno, Igor S. je bio 11 godina u zatvoru zbog ubistva majke dr Dragane N., profesorke Medicinskog fakulteta. Taj zločin je počinio 15. decembra 2008. godine kada je imao 19 godina.

Ovaj bizaran zločin, svojevremeno je privukao veliku pažnju javnosti kako zbog godina maloletnog ubice tako i zbog toga što je motiv praktično ostao neutvrđen. Spekulisalo se sa pričom da ga je isprovociralo to što mu je majka branila da igra video igre, ali je zvanično ostalo neobjašnjeno zašto je 15. decembra oko 6.06 časova, iz pištolja CZ sa prigušivačem koji je posedovao nelegalno ispalio jedan hitac majci u levu slepoočnicu dok je spavala, na mestu je usmrtivši.

Telo je potom umotao u najlon i ceradu i odneo ga na tavan vikendice na Oblačinskom jezeru, a iz stana izneo njenu odeću i rasklopio krevet. Nakon ubistva je u stanu napravio žurku, a rođacima i prijateljima majke je pričao da je ona otputovala u Nemačku na lečenje.

Sudsko veće nije prihvatilo odbranu koju je izneo na glavnom pretresu da su mu majku ubili pripadnici crnogorske mafije, već je uzeto u obzir njegovo potpuno priznanje pred policijom i istražnim sudijom, koje je potkrepljeno dokazima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    29. novembar 2021 | 06:24

    Sudije i sudovi u Srbiji su jedna velika NULA.Za ubistvo majke samo maksimalna 40 godina zatvora bez pomilovanja kad vec nema smrtne kazne.

  • mihailovic

    29. novembar 2021 | 06:13

    Sudije i sudovi u Srbiji su jedna velika NULA.Za ubistvo majke samo maksimalna 40 godina zatvora bez pomilovanja kad vec nema smrtne kazne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA