≫ 

Infrastrukture železnice nakon pogibije dečaka (3) na pružnom prelazu: Postavljen znak STOP, vozač prevideo?

U ovom slučaju se radilo o teretnom vozu koji od trenutka kočenja vozi još 1.000 metara

  • 7
Teretni voz, pruga, rampa Foto: Shutterstock

Putni prelaz kod Smedereva, na kojem je nastradao trogodišnji dečak, ima vertikalnu drumsku signalizaciju, odnosno znak stop, pa u "Železnicama" pretpostavljaju da je vozač auta u kojem je dete bilo, to prevideo.

- Pretpostavljamo da je posredi bila pogrešna procena vozača ili da je prevideo ovaj znak. Tragedija je zaista velika i žao nam je što je do nje došlo. U skorije vreme stalno ističemo da moraju da se poštuju drumski propisi - rečeno je za Telegraf.rs iz Infrastruktura železnice Srbije.

Oprez je preko potreban imajući u vidu i da vozu treba mnogo više vremena da zakoči, zbog čega na prelazima železnička vozila uvek imaju prednost. 

- U ovom slučaju se radilo o teretnom vozu koji od trenutka kočenja vozi još 1.000 metara - napominje Stanisavljević.

Podsetimo, dete (3) je nastradalo u utorak uveče kada je teretni voz naleteo na putnički automobil na putnom prelazu na potezu između Osipaonice i Lugavčine, kod Smedereva.

Dečak je s teškim povredama prevezen kolima hitne pomoći u smederevsku bolnicu.

- Dete je u bolnicu stiglo bez znakova života, pokušana je reanimacija, ali bez uspeha. Stariji čovek je sa teškim, višestrukim povredama opasnim po život, prebačen tokom noći na Urgentni centar u Beogradu - rečeno je u OB „Sveti Luka" u Smederevu.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi detalje nesreće.

Video: Železnička nesreća u Japanu: Voz udario u kamion, izleteli vagoni, povređene 34 osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    1. decembar 2021 | 11:34

    Ne razumem kako prevideo? Taj znak Stop nigde ne stoji bez razloga, ko razmislja bar malo dok vozi ne moze da ima problema (jedino zbog nepaznje drugih). Jos ostrije treba sa ovima na polaganju, neka nam bar deca nauce da voze!

  • Stefan

    1. decembar 2021 | 11:34

    Pitanje za železnice Srbije, zašto ne žele da poprave kvarove na pružnim prelazima u Pančevu, nego umesto toga gase semaforu na najrizičnijim raskrsnicama u gradu u toku noći između 9 i 7?

  • Ivica

    1. decembar 2021 | 12:46

    Kada će železnice prestati da pružne prelaze bez rampe nazivaju “obezbeđeni pružni prelazi”. Puno je pružnih prelaza na kojima je prelazak lutrija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA