≫ 

Nikada vas nećemo zaboraviti: Potresne čitulje i poslednji oproštaji od radnika stradalih u fabrici raketa

Od radnika se preko čitulja oprostila i fabrika raketa "Edepro"

  • 0
Miljan Jojić Foto: Društvene mreže

Kompanija "Edepro", porodica i prijatelji, oprostili su se potresnim čituljama od mladih radnika tragično nastradalih u stravičnoj eksploziji u fabrici raketa u Leštanima. Miljan Jojić (38), jedan od šefova fabrike raketa "Edepro" u Leštanima, koji je nastradao pre sedam dana zajedno sa još dvojicom kolega, biće sutra sahranjen.

U jednim dnevnim novinama pojavile su se brojne čitulje za Jojića.

- Naš dragi i voljeni tragično je nastradao 23. novembra 2021. godine. Sahrana će se obaviti u četvrtak 2. decembra 2021. u 14 časova na Centralnom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 13.30 časova - stoji u prvoj čitulji, koju potpisuju njegova majka, supruga, deca, dvojica braće, od kojih je jedan blizanac, sa ostalom rodbinom i prijateljima.

- Poslednji pozdrav našem dragom Miljanu. Otišao si prerano, ali si dobrotom i plemenitošću ostavio neizbrisiv trag - glasi druga čitulja koju potpisuje Beban Jojić sa porodicom.

Posebno potresna je čitulja brata blizanca Jovana. "Blizanačka ljubav se ne može meriti ni sa jednom na svetu. Brate moj, otišao si iznenada, i ostavio tugu i prazninu u mom srcu zauvek. Putuj moj mili b... Tvoj Jovan".

- Bio si pošten, vredan, dobar i uvek nasmejan. Čekalo nas je još mnogo toga. U našim srcima ćeš uvek imati posebno mesto. Čuvaćemo te od zaborava. Počivaj u miru - ovu čitulji potpisuju Jeca i Dubravka, dok sledeća glasi:

Naš Miljane, naneo si nam neprebolne rane. Bio si ponos, a zla sudbina takve najčešće i uzima - u velikoj žalosti Ljiljana i Novak Vuković.

Još jedna čitulja koja para srca je potpisana od strane Tare, Vuka, Maje i Srđana.

- Bio si ponos i snaga svih nas, nikada nećemo zaboraviti tvoju dobrotu.

Podsetimo, do katastrofalne eksplozije došlo je u magacinu od 240 kvadrata, u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva. Tom prilikom stradalo je troje radnika - na mestu su poginuli Miljan Jojić, jedan od šefova i rođak vlasnika fabrike i Miloš Saković (21), dok je njihov kolega Bojan Ružić (28) premino u bolnici, nakon dvodnevne borbe lekara da mu spasu život.

U nesreći je povređeno preko 20 radnika povređeno, njih 15 se i dalje nalaze na bolničkom lečenju, a njih troje je u životnoj opasnosti.

Video: Odavde je buknula eksplozija u Leštanima: Snimak središta fabrike i preostalog kratera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA