≫ 

Optuženi za ubistvo Ćuruvije proglašeni krivim

Zbog podstrekavanja na ubistvo, krivim su proglašeni tadašnji šef DB-a Radomir Marković i šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, kao saizvršioci ubistva bivši operativac beogradskog centra Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak

  • 23

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) proglasilo je četvoricu nekadašnjih pripadnika državne bezbenosti krivim za učešće u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog Telegrafa" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine. Sud je je ponovo proglasio NN lice za neposrednog izvršioca ubistva Ćuruvije.

Predsednica sudskog veća Snežana Jovanović saopštila je na početku objave presude da su članovi tročlanog sudskog veća većinom glasova doneli odluku da se optuženi za ovo ubistvo "oglašavaju krivim" i nastavila čitanje izreke presude, nakon čega će objaviti kazne na koje ih osuđuje, a potom i obrazloženje, prenosi Tanjug.

Zbog podstrekavanja na ubistvo, krivim su proglašeni tadašnji šef DB-a Radomir Marković i šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, dok su kao saizvršioci ubistva krivim proglašeni bivši operativac beogradskog centra Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak koji je u bekstvu, pa mu je presuda izrečena u odsustvu.

Ovo je druga prvostepena presuda, a prvom, koja je ukinuta, bili su osuđeni na ukupno 100 godina zatvora.

Marković nije privođen iz zatvora u Požarevcu "Zabela" po sopstvenoj želji da ne prisustvuje izricanju presude.

Izricanju presude prisustvovao je predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić.

Video: Veronika ubijena na semaforu: Pištolj pronađen posle 24 godine u dvorištu kriminalca tokom racije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    2. decembar 2021 | 16:49

    vama Srbima spoljni neprijatelj i ne treba, dovoljni ste sami sebi...

  • Dragana B.

    2. decembar 2021 | 15:09

    Posle 22 godine....

  • box

    2. decembar 2021 | 18:50

    I celu robiju u kucnom pritvoru😅😅😅pa idu zalba,na zalbu....i tako cela robija uzivaju u kucnom pritvoru,odnosno ne pritvoru.To je Srbija,to je sudstvo nase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA