≫ 

Napadnuta predsednica opštine Beočin: Prišao je i počeo da vređa, gurnuo je sa stolice, udarila glavom o pod

Kako kaže Marija Malešević Milkić, saradniku i njoj je prišao privrednik iz Beočina žaleći se da je njegovoj firmi isključen gas, nakon čega je počeo da je vređa

  • 2
Tuča, pesnica, napad

Foto-ilustracija: Shutterstock

Predsednicu opštine Beočin Mariju Malešević Milkić napao je privrednik iz Beočina, dok je njenom kolegi, nakon fizičkog sukoba, razbio glavu. Incident se dogodio u sredu, oko 18 časova, dok su za stolom u piceriji u Beočinu, sedeli Malešević Milkić i njen saradnik N. P, navodi 021.rs.

Kako kaže Malešević Milkić za 021.rs, njima je prišao privrednik iz Beočina žaleći se da je njegovoj firmi isključen gas, nakon čega je počeo da je vređa.

Potom je došlo do fizičkog sukoba između beočinskog privrednika i N. P, koji je, tvrdi Malešević Milkić, pokušao da odbrani predsednicu opštine Beočin iz redova Socijalističke partije Srbije.

- Sedela sam sa kolegom i vodila normalan razgovor, a onda je čovek prišao i počeo da vređa, da bi posle toga razbio kolegi glavu, dok je mene gurnuo sa stolice i udarila sam glavom o pod. Nakon toga su prišli naši prijatelji koji su se nalazili u blizini i pomogli nam. Sve je to krenulo nakon što se čovek žalio da smo mi isključili gas u njegovoj firmi. Nisam ozbiljnije povređena ali sam uznemirena, moj kolega je završio u Urgentnom centru i dobio nekoliko šavova - kaže Malešević Milkić.

"Često doživljavam ovakve situacije"

 

Malešević Milkić pretpostavlja da isključenje gasa nije pravi povod za napad, jer se time predsednik opštine ni ne bavi.

- Često doživljavam ovakve situacije, suočavam i sa fizičkim i sa verbalnim napadima. Pretpostavljam da je to neka mržnja i revolt koji su prisutni još od predizborne kampanje - poručuje predsednica opštine Beočin.

Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, policiju je o slučaju obavestio Dom zdravlja u koji se povređeni javio sa lakim telesnim povredama, a organi MUP-a trenutno rade na utvrđivanju prekršajne odgovornosti. U policiju je, kao svedok, pozvana i sama predsednica opštine koja je dala izjavu.

Povodom ovog incidenta oglasio se i Kabinet predsednika opštine Beočin, poručujući da opštinska uprava "najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja, a posebno fizičko nasilje".

- Zahtevamo od istražnih organa i svih državnih institucija da reaguju i najoštrije kazne počinioca. Podsećamo da ceo svet i Srbija ovih dana obeležavaju nedelju borbe protiv nasilja nad ženama - navodi se u saopštenju.

Na prošlogodišnjim izborima u Beočinu je došlo do smene vlasti, kada je Srpsku naprednu stranku pobedila Socijalistička partija Srbije.

Video: Napadnut predsednik Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA