≫ 

Crna sudbina Slaviše: Preminuli su mu otac, majka, brat, juče je njega udario voz - dvaput

- Tu je dupli kolosek, ima nekog žbunja, preglednost nije dobra, moguće je da ga je voz zaslepeo. Kako god bilo, njega više nema – kaže Dušanka, maćeha poginulog Slaviše Stamenkovića

  • 5
Slaviša Stamenković,  selo Mezgraj, nesreća Foto: D.K.

Slaviša Stamenković (59) iz niškog sela Mezgraja poginuo je u sredu na pružnom prelazu u ovom selu. Nesreća se dogodila oko 19 sati, kada ga je, kako se sumnja, udario voz koji se kretao od Niša ka Aleksincu i na njegovu nesreću, odbacio na susedni kolosek kojim je u tom trenutku nailazila železnička kompozicija iz suprotnog pravca.

U Slavišinoj porodičnoj kući ostala je samo njegova maćeha Dušanka jer je u detinjstvu ostao bez majke, pre nekoliko godina preminuo mu je otac, a januara ove godine i rođeni brat Dragoslav. Dušanka kaže da je duša boli za Slavišom jer je i njega i njegovog brata čuvala kao svoju najrođeniju decu.

- U ovu kuću sam došla 1968. godine, zatekla sam dvoje male dece koje sam podigla kao svoju. Nakon što mi je umro suprug, a ove godine i pastorak Dragoslav, Slaviša mi je bio velika pomoć i uteha. Bili smo jako bliski, juče sam bila u Nišu a on je sređivao bratovljev grob.

Kad smo stigli kući, zajedno smo večerali, posedeli a onda je on otišao ka centru sela do prodavnice da kupi cigarete. Nije prošlo mnogo kad mi je na vrata došao komšija i kazao da je Slaviša poginuo. Zakukala sam na sav glas, jedva sam otišla do pruge, nisu mi dali da priđem da ga poslednji put vidim.

Ne znam šta se desilo, čula sam daje nakon što je prošao voz iz Niša Slaviša krenuo preko pruge, ali je iz suprotnog pravca naišao drugi koji ga je usmrtio. Tu je dupli kolosek, ima nekog žbunja, preglednost nije dobra, moguće je da ga je voz zaslepeo. Kako god bilo, njega više nema – jadikovala je Dušanka.

Slavišin prijatelj Zvezdan Nešić ponudio joj je pomoć u najtežim trenucima.

- Bio je dobar, vredan čovek, radio je u obližnjoj šljunkari. Kao ni pokojni Dragoslav, ni Slaviša se nikada nije ženio niti je imao decu. Maćeha im je nakon očeve smrti bila velika podrška a i oni njoj. Mnogo joj je teško, svi pokušavamo da joj se sada nađemo. Slavišin poslodavac će organizovati i platiti sahranu. Strašno je to što je stradao usred sela, ali to je moglo svakome od nas da se desi. Pruga ide posred Mezgraje, a vozovi neki put baš nečujno prolaze i to je Slaviša platio glavom – kazao je Nešić.

"Infrastrukture železnica Srbije": Polubranici bili spušteni

Infrastrukture Železnica Srbije saopštile su da je do nesreće došlo na putnom prelazu između Grejača i Trupala kada je pešak pokušao da pređe preko pruge u trenutku kada su polubranici bili spušteni.

- Na pešaka je naletela lokomotiva železničkog prevoznika „AB prevoz“ i on je tom prilikom usmrćen. Taj putni prelaz obezbeđen je polubranicima koji su u trenutku nesreće ispravno radili i bili spušteni, kao i znacima saobraćajne drumske signalizacije – navedeno je u saopštenju.

Telo preminulog čoveka po nalogu VJT u Nišu upućeno je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Video: U Pirotu poginuo vozač kombija iz Beograda: Snimci sa lica mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dal

    2. decembar 2021 | 17:49

    Zna vlast kakva je sirotimja juzno od Beograda.Sve staro, iznemoglo, nepozenjeno, ni vode ni kupatila, a ovamo ekonomski gigant.

  • PK

    2. decembar 2021 | 17:26

    Zar nije video rampe,jedino ako je mentalno puko onda može sve.

  • Aca

    2. decembar 2021 | 17:31

    A šta da vidiš? Mleveno meso? Zar nikada do sada to nisi videla?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA