Prevare sa poljoprivrednim subvencijama na KiM, 31 osoba uhapšena

Akcija policije izvedena je u opštinama Peć, Istok, Uroševac, Lipljan, Priština, Klokot, Vučitrn i Podujevo

  • 3
Hapsenje, lisice Foto: Shutterstock

Policija je na više lokacija na Kosovu i Metohiji uhapsila 31 osobu osumnjičenu za prevare sa poljoprivrednim subvencijama.

Akcija policije izvedena je u opštinama Peć, Istok, Uroševac, Lipljan, Priština, Klokot, Vučitrn i Podujevo. Pored opštinskih zvaničnika, policija je uhapsila i 19 građana za koje postoji sumnja u umešanost u prevare.

Akcija policijskih inspektora iz Uprave za privredni kriminal, kako navodi RTS, izvedena je po nalogu Specijalnog tužilaštva i predstavlja nastavak prethodnih radnji u slučaju sprečavanja zloupotreba raspodele subvencija za poljoprivredu, prenosi Tanjug.

Specijalno tužilaštvo je saopštilo da je iz ove akcije privedena i saslišana 31 osoba, od kojih je 12 službenika na različitim funkcijama iz opština i regionalnih kancelarija Agencije za razvoj poljoprivrede.

Saslušano je 19 civila, osumnjičenih da su kao korisnici, varali sa subvencijama. Specijalno tužilaštvo je najavilo da će zatražiti određivanje pritvora privedenim osobama.

Među počinjenim krivičnim delima navode se "primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, prevara sa subvencijama, kao i falsifikovanje isprava". Reč je o poljoprivrednim subvencijama koje dodeljuju privremene institucije u Prištini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    3. decembar 2021 | 18:04

    Dodjite u Novi Sad da procesljate gospodju koja je glavna za te iste subvencije, da vidite kako se zgrcu pare. Ima i redovne saradnike...svima lepo. Svako malo se cuje po Srbiji o takvim malvarzacijama ali ovde uigrani , sve tip _ top.

  • Dr

    4. decembar 2021 | 09:38

    Dodjite u Bajinu Baštu. Tek ovde da vidite šta se radi. Planinski kraj a obradjuju zemlju ko da su u Vojvodini. Tek o stočarstvu? Nigde ovaca i krava a pune štale svima kao da su farme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA