≫ 

Nema kraja užasu u Nišu: Ćerkica se sa vaspitačem igrala "doktora", rekao joj da nikome ne priča

- Bilo je to početkom leta, primetila sam da je dete uznemireno. Kazala mi je da je nakon što je piškila, vaspitač obrisao i pomazio, pokazujući rukom gde je doticao - ispričala je majka

  • 31
devojčica ilustracija Foto: Unsplash/ Ilustracija

Petogodišnjakinja koju je, kako se sumnja zlostavljao V. P. (64) vaspitač u Dečjem kulturnom centru u Nišu, zbog čega je uhapšen, najverovatnije nije jedina njegova žrtva.

Nakon što su mu stavljene lisice na ruke, i drugi roditelji koji su sumnjali da je sa njihovom decom imao neprikladan odnos, počeli su da se obraćaju organima gonjenja.

Među njima je i jedna Nišlijka (identitet poznat redakciji) koja veruje da je V. P. polno uznemiravao i njenu šestogodišnju ćerku, zbog čega je ispisala iz ove ustanove.

- Moje dete je prvi susret sa njim imalo pre dve godine, dok je on radio van matične ustanove, tada nisam primetila ništa što bi me navelo na sumnju da se dešava nešto neuobičajeno. Posle nekoliko meseci, premešten je u centralni objekat u Čairu, tako da više nisu bili u kontaktu.

Međutim, sredinom ove godine me je pozvao i predložio da premestim dete kod njega objašnjavajući da u centralnoj ustanovi ima mnogo više sadržaja i da se mnogo bolje radi. Nije mi bilo sumnjivo ni to što me je upozorio da naš razgovor ne pominjem njegovim koleginicama na prethodnom radnom mestu, pripisujući to razlozima profesionalne sujete.

Znate, veoma je teško poverovati da čovek u njegovim godinama ima takve namere prema deci, naročito što je prema roditeljima uvek bio vrlo učtiv – priča majka devojčice.

Verujući u najbolje namere vaspitača, šestogodišnjakinju je premestila u njegovu grupu, ali se uskoro pokajala.

Pokazao joj "flomaster"

- Bilo je to početkom leta, primetila sam da je dete uznemireno. Kazala mi je da je nakon što je piškila, vaspitač obrisao i pomazio, pokazujući rukom gde je doticao. Pažljivo sam je ispitala i shvatila da nije upotrebio hartiju, već golu ruku, a da je detetu objasnio da to čini da bi navodno video "da li joj se još piški".

Rekla je i da se sa njim igrala "doktora", da joj je pokazivao donji deo stomaka gde je navodno operisan te da joj je tražio da ga „leči“. Pričala je da je dotakla nešto što je bilo tvrdo, a da joj je on kazao da mu je tu „flomaster“. Rekla mi je da ga je ona „lečila“ i da joj je vaspitač kazao da mami ne priča kako se igraju. Meni je sve odmah bilo jasno, ali nisam znala šta da radim.

Znate, nije tako lako progovoriti o takvim stvarima... On je vaspitač, može da kaže da je zaista obrisao nakon što je obavila fiziološku potrebu te da je stvarno imao flomaster, bila bi moja protiv njegove reči. Kada sam saznala da je pre bilo kakvih zakonskih koraka potrebno i veštačenje deteta, odlučila sam da odustanem, mislila sam da bi za nju to bilo stresno.

Smatrala sam da je najbolje da prestane da ide u ustanovu neko vreme, on je otišao na bolovanje, odmor, šta li je već bilo. Tada sam je vratila, a čim je on došao na posao, krajem leta, definitivno sam je ispisala – priča uznemirena majka.

Dodaje da je razgovarala sa drugim majkama, ali da je bila veoma oprezna.

- Čula sam da je decu držao u krilu i ljubio ih. Kada mi se jedna majka pohvalila da je njeno dete najbliže sa njim, naježila sam se. Ali, šta sam mogla, mogao je da me tuži, da napravim sebi probleme.

Nisam imala dokaze, ćerkica to nije shvatila kao uznemiravanje, naslućivala je da nešto nije u redu, ali je to izvan njenog opsega razumevanja.

Pažljivo sam je ispitala da joj se nije desilo nešto još gore, i na sreću sam ustanovila da ipak nije. Sad mi je jasno zašto je među decom imao svoje miljenice, zbog čega je nekima kupovao čokoladice, a drugima nije – kazala je revoltirana žena.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv V. P. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje za koje je propisana novčana ili kazna zatvora do tri godine. Slobode je lišen nakon što su ga roditelji petogodišnje devojčice optužili da je ljubio i dodirivao po intimnoj regiji.

Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na nesaslušane svedoke te iz razloga postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao ponoviti krivično delo.

Video: „Reci Ne!“: Seksualno zlostavljanje dece na internetu ostavlja teške posledice po žrtvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mojo

    3. decembar 2021 | 21:17

    Može nekom da se svidi ili ne, ali nedavno čitam vest kako su u Teheranu lepo javno obesili dvojicu pedofila, uz opštenarodno veselje na gradskom trgu. Ovakvim monstrumima nema leka, žao mi je što i u Srbiji ne možemo kao u Iranu.

  • Narod

    3. decembar 2021 | 21:19

    Odseci mu flomaster .

  • Minja

    3. decembar 2021 | 21:03

    Ovo je horor.... Noćna mora. Najjstroza kazna je mala. Svi su ovde odgovorni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA