≫ 

Katarina Rebrača leči se u Americi, dok u Srbiji traje ponovljeni proces: Saslušani svedoci

Pored Rebrače optužene su i njene saradnice Slađana Mironja i Mirjana Hristić

  • 2
Katarina Rebrača Foto: ATA Images

Pred Višim sudom u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno ponovljeno suđenje nekadašnjoj manekenki Katarini Rebrači zbog optužbi da je sa zloupotrebom Fonda za prevenciju raka dojke protivpravno prisvojila zajedno sa saradnicama više od 22 miliona dinara iz Fonda u koji uplaćivali građani i donatori.

Rebrača trenutno boravi u Americi gde ima zakazanu operaciju, a njen advokat je rekao da će o tome naknadno dostaviti potrebnu medicinsku dokumentaciju.

Sudija je, kako je rečeno Tanjugu u sudu, odlučio uz saglasnost tužioca i prisutnih da van pretresa ispita svedoke koji su došli.

Potom je ispitano šest svedoka, koji su sarađivali sa Fondom Katarine Rebrače, a od kojih niko nije mogao da se seti tačnog iznosa dnevnice ili plate u periodu kada su radili angažovanja za Rebračin fond.

Takođe su posvedočili da su od Rebrače dobijali isključivo novac u gotovini na ruke za svoje usluge.

Ispitana su dvojica muzičara, dvojica majstora, menadžer za odnose sa javnošću u fondu, kao i rediteljka manifestacija.

Sledeće suđenje zakazano je za 3. februar.

Pored Rebrače optužene su i njene saradnice Slađana Mironja i Mirjana Hristić.

Suđenje im se ponavlja po nalogu Apelacionog suda koji je ukinuo prvostepenu presudu kojom su sve tri bile osuđene na zatvorske kazne.

One se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, jer su, kako se sumnja, Fond za prevenciju raka dojke “Katarina Rebrerača” oštetile za 22.584.619, 80 dinara.

Postupak protiv njih je pokrenut u aprilu 2010. godine hapšenjem Rebrače, koja je u pritvoru bila do oktobra te godine, nakon čega je puštena da se brani sa slobode uz oduzimanje pasoša i zabranu napuštanja boravišta koji su joj ukinuti tek u maju 2018, nakon izricanja prvostepene presude.

Rebrača i ostale optužene terete se da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Novac su trošile na putne karte, hotele...

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je odbacila sve navode optužnice a i danas je ponovila da nije radila ništa nezakonito.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.

Video: Katarina Rebrača na sahrani Dragoslava Ognjanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    6. decembar 2021 | 15:17

    Koliko traje proces, mogla je slobodno da oleži par godina i da se ne stresira. 🤑🤑🤑

  • Goran

    6. decembar 2021 | 15:25

    Kako je to zanimljivo,cim nekoga uhapse I side zbog pronevera,odmah I'm nije dobro moraju na razna lecenja operacije,a dok su lapali svi bili zdravi I sposobni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA