≫ 

Srbi voze pijani i nadrogirani, a jedan vozač je "apsolutni pobednik": Policija nastavlja da češlja

Pored alkohola, za volanom se konzumira i droga

  • 10
Voznja, vozac, pivo, pijani vozac Foto: Shutterstock

Da vozači na putevima Srbije ne vode računa u saobraćaju pokazuje najnovija statistika u kojoj je u danu evidentirano 11 saobraćajnih prekršaja. Šest vozača su isključena zbog vožnje u alkoholisanom stanju, tri zbog konzumiranja alkohola i korišćenja psihoaktivnih supstanci, dok su dvojica privedena jer je pored toga što im je pronađena droga, utvrđeno da su upravljali vozilima pod dejstvom iste. Policija zajedno sa Upravom saobraćajne policije, od juče 6. decembra do 12. decembra sprovodi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Udarna vest je jutros bila da je dvadesetjednogodišnjak iz Vranja upravljao „tojotom“ sa 1,30 promila alkohola u organizmu, prelazio preko pruge, iako je rampa bila spuštena, u trenutku kada je nailazio teretni voz, koji je udario u njegov automobil.

Srećom, u ovoj saobraćajnoj nezgodi, on i njegov suvozač su zadobili samo lakše telesne povrede, saopštila je PU Vranje.

Policija u Preševu je po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, podnela krivičnu prijavu protiv vozača, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola određeno mu je zadržavanje.

U okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, policija je Bosilegradu i Bujanovcu je juče zadržala dvojicu vozača koji su na području ovih gradova vozili pod dejstvom alkohola.

Policija je iz saobraćaja isključila šezdesetogodišnjeg muškarca iz okoline Bosilegrada koji je upravljao automobilom marke „ford“ sa 1,64 promila alkohola u organizmu, kao i pedesetdvogodišnjeg muškarca iz Bujanovca koji je vozio bicikl sa 1,54 promila alkohola, saopštila je PU Vranje.

Protiv vozača su podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Takođe, Policija u Majdanpeku isključila je iz saobraćaja pedesetogodišnjeg vozača „opel kadeta“ koji je vozio sa 2,06 promila alkohola u organizmu.

Njemu je određeno zadržavanje i on će, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, biti priveden prekršajnom sudu, saopštila je PU Bor.

Policija u Novom Pazaru je sinoć, u Ulici Ruđera Boškovića, zaustavila „opel vektru“ kojom je upravljao pedesetogodišnji muškarac sa 1,64 promila alkohola u organizmu.

Takođe, policija je u Tutinu, isključila iz saobraćaja tridesetdvogodišnjeg državljanina Crne Gore koji je upravljao „golfom“ sa 0,80 promila alkohola u

organizmu.

Sudija za prekršaje u Tutinu mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara i tri meseca zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriji Republike Srbije.

Pored alkohola, za volanom se konzumira i droga

Da alkohol nije jedini porok vozača na našim putevima, dokaz su i tri slučaja saobraćajnih prekršaja u Novom Pazaru, Loznici i Čačku gde su pojedini za volanom pored alkohola konzumirali i psihoaktivne supstance.

Policija u Novom Pazaru je zaustavila „opel korsu“ koju je vozio dvadesetdvogodišnjak pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Protiv njega je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podneta prekršajna prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Saobraćajna policija u Loznici, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, isključili su iz saobraćaja dvadesetsedmogodišnjeg muškarca iz ovog grada koji je vozio pod dejstvom kokaina i kanabisa.

Patrola ga je zatekla juče kako upravlja „golfom“ na Trgu Vuka Karadžića u Loznici, saopštila je PU Šabac.

Vozaču je određeno zadržavanje i on će biti priveden Prekršajnom sudu u Šapcu.

Policija u Čačku, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, zaustavili su sinoć u Balkanskoj ulici dvadesetpetogodišnjeg vozača automobila „audi“ koji je vozio pod dejstvom kokaina.

Vozač je isključen iz saobraćaja, određeno mu je zadržavanje do 12 sati i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja, saopštila je PU Čačak.

Prodavali drogu i vozili drogirani

Takođe, evidentirana su i dva slučaja u kojima je kod vozača pronađena opojna droga, a zatim je proverom utvrđeno da su upravljali vozilima pod dejstvom droga.

Policija u Novom Pazaru uhapsili su E. B. (40) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je sinoć u Novom Pazaru zaustavila „ford fokus" kojim je upravljao osumnjičeni i pronašla kesicu sa manjom količinom heroina, dok su i njegovom stanu pronađene još četiri kesice i nekoliko tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, saopštila je PU Novi Pazar.

Zbog vožnje bez vozačke dozvole i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, protiv njega su podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Po nalogu višeg javnog tužioca, E. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Policija u Požarevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesettrogodišnjeg muškarca iz okoline ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je, juče, u okolini Golupca prilikom kontrole automobila „dačija“ kojim je upravljao osumnjičeni pronašla kesicu sa manjom količinom spida sakrivenog u pregradi između vrata, saopštila je PU Požarevac.

Takođe, vozaču je određeno zadržavanje jer je utvrđeno da je automobilom upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Video: Drogiran prolazio kroz crveno u centru Beograda, pa ga policija zaustavila i otkrila 12 paketića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OPASNOST

    7. decembar 2021 | 16:27

    O tabletama niko ne brine jer su velika opasnost za druge,tramadol .opijati,...,koga briga o njima.

  • U

    7. decembar 2021 | 17:36

    Uclanis se u SNS i vozi Misko bez dozvole, pijan, nadrogiran.Niko ti ne sme nista.

  • ..Серж...

    7. decembar 2021 | 16:32

    Ја ако не смотам , не знам да возим , а возим сваки дан..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA