≫ 

Podneta krivična prijava protiv maloletnika koji su tukli dečaka: Ovo im nije prva

Prema svedočenjima majke, oni su njenog sina u jednom vojvođanskom mestu iz čista mira napali na ulici, udarali ga bokserom po glavi, šutirali u stomak, pa gurnuli u jarak

  • 1
Maltretiranje, tuča, dečak, dete, pesnica

Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Novom Sadu podnela je Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da su pretukli sedamnaestogodišnjeg dečaka.

Prema svedočenjima majke, oni su njenog sina u jednom vojvođanskom mestu iz čista mira napali na ulici, udarali ga bokserom po glavi, šutirali u stomak, pa gurnuli u jarak, preneo je Kurir.

- Sumnja se da su, pre nedelju dana, njih dvojica presrela sedamnaestogodišnjeg dečaka na ulici, da su ga tukli i naneli mu tešku telesnu povredu. O ovom događaju policija je obavestila i nadležni Centar za socijalni rad. Napominjemo da je policija, protiv jednog od dvojice osumnjičenih, podnela krivičnu prijavu i u oktobru ove godine, zbog sumnje da je, sa još dvojicom meštana, učinio krivična dela laka telesna povreda, protivpravno lišenje slobode i zlostavljanje i mučenje - saopštili su u novosadskoj policiji i dodali:

- Takođe, podsećamo da je policija, u najkraćem mogućem roku, identifikovala ovog petnaestogodišnjaka kao jednog od dvojice maloletnika koji su, krajem jula, učinili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Protiv obojice je nadležnom tužilaštvu podneta krivična prijava za pomenuto krivično delo. Protiv njega je, tokom ove godine, policija podnela i više prekršajnih prijava, zbog narušavanja javnog reda i mira.

Priča majke

 

Dvojica maloletnih dečaka od nepunih 16 godina pretukli su mog sina i slomili mu ruku. Iz čista mira su mi napali dete na ulici, udarali ga bokserom po glavi, šutirali u stomak, pa gurnuli u jarak, ispričala je za Kurir prestrašena majka.

- Dete je šetalo s jednom devojčicom. Prišla su im ta dvojica i pitala ga: "Zašto se ku*čiš?" Zbunjeno i uplašeno im je rekao da se normalno ponaša. Tada ga je jedan oborio i seo mu na stomak, a drugi ga je udarao u glavu. Sin je došao kući pretučen i istraumiran. Otišli smo u Hitnu pomoć, lekari su obavestili policiju i dali smo izjavu.

Majka kaže da su sinu prethodno ti dečaci slali preteće poruke na društvenim mrežama i pisali kako će ga samleti kao mleveno meso.

- Čim mi je pokazao poruke, prijavili smo policiji. A, onda su ga pretukli. Tada mu je polomljen telefon i poruke više nemamo.

Ona tvrdi da oni svake nedelje maltretiraju i tuku neko dete samo zbog toga što ima dobre patike ili šeta ulicom.

- Znam mnoge majke čiju decu su pretukli ili maltretirali. Slučaj smo prijavili i centru za socijalni rad u našem mestu, iz koga su nam rekli da će ove nedelje preduzeti mere u dogovoru s policijom s obzirom na to da su u pitanju maloletnici. Sad čujem i da prete mojoj deci da će ih izbosti nožem. Ne znam kome više da se obratim.

Šta kaže zakon

 

Advokat Nebojša Perović kaže da u našem krivičnom zakonodavstvu osobe uzrasta od 14 do 18 godina jesu krivično odgovorne i protiv njih se vodi krivični postupak pred posebnim sudskim većima.

- U sam postupak se uključuje i Centar za socijalni rad. Može se izreći kazna maloletničkog zatvora, upućivanja u vaspitno-popravni dom, kao i sudska opomena i određene mere - objasnio je Perović:

- Mlađim maloletnicima, a to su deca uzrasta od 14 do 16 godina, mogu se izreći samo vaspitne mere, koje, između ostalih, mogu biti pojačan nadzor roditelja, pojačan nadzor uz dnevni boravak u odgovarajućoj ustanovi za vaspitavanje, kao i upućivanje u vaspitno-popravni dom. U vaspitno-popravnom domu maloletnik ostaje najmanje šest meseci, a najviše četiri godine.

Video: Uhapšen razbojnik koji je s maloletnikom uz batine opljačkao 2 dečaka u gradskom prevozu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    7. decembar 2021 | 19:43

    Roditelje isto uhapsiti,sta oni traze na ulici ,sigurno pobegli iz skole,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA