≫ 

Određen pritvor za učesnike tuče na Spensu, u kojoj je ranjen pevač: Za počiniocem se i dalje traga

Podsetimo, pevač je u subotu uveče sa trojicom sada uhapšenih momaka, kada su se potukli sa drugom grupom mladića

  • 0
Strahinja Mrđan

Foto: Instagram

Povodom tuče koja se dogodila u subotu veče u Novom Sadu, kada je teško povređen pevač Strahinja M. (27) iz Veternika, za čijim počiniocem se i dalje traga, Osnovni sud u Novom Sadu izdao je saopštenje u vezi sa uhapšenim mladićima.

- Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je podnelo predloge za određivanje pritvora protiv okrivljenog O. S. zbog dva krivična dela nasilničko ponašanje, krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, okrivljenog N.R. zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i okrivljenog D.P. zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Sud je u skladu sa odredbama ZKP-a, povodom predloga OJT za određivanje pritvora, saslušao okrivljene, te doneo odluku o predlogu za određivanje pritvora.

- Rešenjima sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu dana 7. decembra određen je pritvor protiv okrivljenog O.S. zbog postojanja osobitih okolnosti koje bi ukazivale da će okrivljeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke oštećene i osobitih okolnosti koje ukazuju na osnovanu bojazan da bi boravkom na slobodi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela. Dok je u odnosu na okrivljenog N.R. odbijen predlog OJT u Novom Sadu za određivanje pritvora i izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja u odnosu na svedoka oštećenog. Pritvor je određen i protiv okrivljenog D.P. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog, osobitih okolnosti koje bi ukazivale da će okrivljeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoka oštećenog i osobitih okolnosti koje ukazuju na osnovanu bojazan da bi boravkom na slobodi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela. Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje uručeno strankama u postupku, na koje isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda - stoji u saopštenju, portparola Osnovnog suda u Novom Sadu Svetlane Radovanović.

Novosadska policija je pre Suda saopštila, da je uhapšeno troje mladića posle krvave tuče, a oni su navodno Strahinjini drugovi.

- Uhapšeni su O. S. (25), N.R. (22) i D.P. (24) zbog sumnje da su učinili krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju dužnosti. Sumnja se da su O.S. i N.R. ispred jednog ugostiteljskog objekta, tukli rukama i nogama Novosađanina (26). Takođe, sumnja se da su O.S. i D.P., u KC Vojvodine tukli još jednog mladića i da su napali policajce - saopšteno je iz policije.

Kako se dalje navodi pretresom stana O.S., policija je našla municiju, pa se on tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Podsetimo, pevač je u subotu uveče sa trojicom sada uhapšenih momaka, kada su se potukli sa drugom grupom mladića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA