Osumnjičeni za ubistvo beskućnika Aleksandra u Novom Sadu ostaju iza rešetaka: Za jednim se još traga

Njima je rešenjem vanpretresenog veća Višeg suda u Novom Sadu, produžen je pritvor do 31. decembra

  • 0
Beskućnik, beskućnici, lutalica, lutalice, prosjak Foto ilustracija: Pixabay

M. M. (41) iz Beograda, M. T. (44) iz Novog Sada i Z. D. (38) iz Petrovaradina, koji se sumnjiče za teško ubistvo u saizvršilaštvu na svirep način beskućnika Aleksandra P. (34) iz Beograda, ostaju iza rešetaka.

Njima je rešenjem vanpretresenog veća Višeg suda u Novom Sadu, produžen je pritvor do 31. decembra, prenosi Dnevnik.

Osim njih troje, koji su kao i žrtva beskućnici, za isto delo se tereti i M. Ž. (46) koji se nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Sumnja se da su oni u novosadskoj Kineskoj četvrti, na Bulevaru Despota Stefana broj 5, krajem oktobra nasrnuli na Aleksandra P. i tukli ga rukama i nogama, a u jednom trenutku, neko od njih je uzeo sataru i udario nesrećnog čoveka, što je bilo kobno. Pretpostljava se da su oni zajedno konzumirali alkohol i da su se, u jednom trenutku, posvađali, a taj sukob je rezultirao zločinom.

Beživotno telo nesrećnog čoveka je dva dan kasnije pronašao jedan od beskućnika koji je to odmah prijavio policiji.

Inače, na mestu zločina, u tom delu novosadskog Limana, okupljaju se beskućnici koji su razvalili vrata prostorija gde su boravili i gde se desio zločin nakon kojeg su uhapšeni Miodrag M, Miša T. i Zorica D, kao i Predrag T. (36) iz Bukovca i Mladen T. (48), državljanin Hrvatske, koji nije imao prijavljeno prebivalište u Novom Sadu.

Predragu T. i Mladenu T. lisice su stavljene na ruke zbog sumnje da su pokušali da sakriju sataru i na taj način pomognu osumnjičenima posle izvršenog krivičnog dela.

Nakon saslušanja pred višim javnim tužiocem, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor Zorici D. i Miši T. zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saizvršioce, dok je prema Miodragu M. i M. Ž. sud odredio pritvor iz istih razloga, kao i zbog opasnosti da bi ti osumnjičeni ostankom na slobodi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, te je protiv osumnjičenog M. Ž, koji je u bekstvu, naređeno izdavanje poternice.

Protiv Mladena T, državljanina Hrvatske i Predraga T. iz Bukovca, koji su se sumnjičili da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dalji postupak je obustavljen, budući da istraga koja je sprovedena u odnosu na njih i prikupljeni dokazi nisu ukazali da su ta lica na bilo koji način pružala pomoć osumnjičenima za krivično delo teško ubistvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA